Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Listopad v dm drogerii ve znamení dobrých skutků. Akce Giving Friday vynesla potřebným tři miliony

Nakupovali jste v listopadu v dm drogerii? Možná právě i vy jste pomohli dobré věci v rámci akce Giving Friday. V minulých letech se dobročinná aktivita, jež má být kontrastem ke slevovému šílenství Black Friday, setkala s velkým zájmem ze strany zákazníků a ani tento ročník nebyl výjimkou. Giving Friday se letos uzavírá rekordními čísly.

Pět procent z obratu společnosti dm drogerie markt v den konání aktivity, tedy 27. listopadu, věnuje organizaci Fandi mámám, která podporuje děti rodičů samoživitelů. V letošním roce se během jediného dne pro organizaci vybralo 2,2 milionu korun.

„Získanou částku jsme se s ohledem k současné situaci, která je náročná pro mnoho lidí, zvláště pak pro samoživitele, rozhodli navýšit. Celkem tak dm na podporu dětí rodičů samoživitelů věnuje 3 miliony korun,“ říká manažer komunikace společnosti dm drogerie markt Jiří Peroutka. „Jsme vděční svým zákazníkům, že ani tato nelehká doba jim nebere chuť pomáhat,“ dodává.



Aktivita Giving Friday se v dm letos konala již třetím rokem. V roce 2018 darovala dm organizacím podporujícím děti a mládež ve smysluplném trávení volného času částku 1,7 milionu korun. Loni pak rozdělila 2 miliony korun mezi 70 domovů a institucí pro seniory v rámci projektu na podporu mezigeneračního propojení dětí a seniorů.

Společnost dm drogerie markt v České republice zahájila činnost v roce 1992. V roce 1993 otevřela svou první prodejnu v Českých Budějovicích. Společnost sídlí v Českých Budějovicích. Svých 239 prodejen zásobuje po celé České republice ze svých logistických center v Jihlavě a Divišově. Jednateli společnosti jsou Gerhard Fischer, Martina Horká a Markéta Kajabová. Celkem v dm pracuje 3 534 spolupracovníků. V obchodním roce 2019/2020 vykázala dm v České republice obrat ve výši 11,483 mld. korun a upevnila tak své postavení jedničky na trhu specializovaných drogerií. Na trh uvádí mimo jiné dm značky Balea, alverde přírodní kosmetika, babylove, Mivolis, Denkmit, SUNDANCE, Visiomax, dmBio, trend IT UP či nejnovější SEINZ.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky dm, drogerie, Giving Friday, Černý pátek, Dm-drogerie markt, Česko, Jiří Peroutka, České Budějovice, Sundance Film Festival, Gerhard Fischer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Listopad v dm drogerii ve znamení dobrých skutků. Akce Giving Friday vynesla potřebným tři miliony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.