Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fakultní nemocnice Brno omezí kvůli koronaviru návštěvy na středu a neděli

Fakultní nemocnice Brno omezí od soboty kvůli koronaviru návštěvní dny. Budou pouze v středu a v neděli od 15:00 do 17:00, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí nemocnice Pavel Žára. Některé nemocnice v kraji návštěvy zakázaly.

Omezení návštěv platí pro areál v Bohunicích a na Obilním trhu. V Dětské nemocnici zůstává režim stejný, jaký byl, tedy denně od 15:30 do 17:30 hodin a také v sobotu a neděli od 9:30 do 11:30.

Dosud v Bohunicích a na Obilním trhu platily návštěvy každý den. „Nyní budou ve středu a v neděli. U pacienta mohou být nejvýše dvě osoby. Pro pohyb v interiérech nemocnice stále platí povinnost nosit roušku," uvedl Žára.

Návštěva na čtvrt hodiny

Podle něj je doporučená doba návštěvy maximálně 15 minut. Návštěva se musí hlásit na pracovně sester, které jí změří návštěvu a zeptají se na příznaky nemoci covid-19. Pokud někdo bude mít teplotu nad 37 stupňů nebo příznaky nemoci, nelze podle Žáry návštěvu povolit.

Pokud je to možné, měly by se návštěvy konat ve venkovních prostorách nebo na jednolůžkových pokojích. V částech budovy, kde jsou pacienti s podezřením na nákazu, nejsou návštěvy možné. „Návštěvníci si musejí dezinfikovat ruce. Po ukončení návštěvní doby bude provedena dezinfekce ploch. Omezení se nevztahují na přítomnost u pacienta v terminálním stádiu nevyléčitelného onemocnění," řekl Žára.

Brněnské i jihomoravské nemocnice

Zákaz návštěv kvůli narůstajícímu počtu koronaviru v ČR zavedly nemocnice po celé zemi. V kraji platí ve Znojmě, Břeclavi, Hodoníně, Kyjově a ve Vyškově. Návštěvy jsou zakázané i v městských nemocnicích jako Nemocnice Milosrdných bratří a Úrazová nemocnice v Brně.

V Jihomoravském kraji je od začátku pandemie k dnešnímu dni přes 980 potvrzených případů nemoci covid-19. V ČR je od začátku pandemie k dnešku přes 16.340 nakažených.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN Brno

Štítky koronavirus, nemocnice, návštěvy, fn brno, návštěva, COVID-19, Fakultní nemocnice Brno, Brno-Bohunice, Dětská nemocnice FN Brno, Česko, Úrazová nemocnice v Brně, Nemocnice Milosrdných bratří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Brno omezí  kvůli koronaviru návštěvy na středu a neděli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.