Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brno posunulo podnikatelům, spolkům a neziskovkám splatnost nájemného až do konce letošního roku

Do konce letošního roku odložili brněnští radní splatnost nájemného v nebytových prostorách spravovaných městem za březen až červen letošního roku. Opatření má podpořit nejen podnikatele, ale i spolky a neziskové organizace, které musely kvůli opatřením proti šíření koronaviru omezit svůj provoz. Novinářům to dnes po jednání rady řekla primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Dosud měli nájemci odklad do konce července, mezitím ale Sněmovna zákonem tuto ochrannou lhůtu prodloužila do konce roku. „Okruh subjektů, ke kterým se vztahuje brněnské opatření, je širší než ten v zákoně, protože kromě podnikatelů se týká i nájemců nepodnikatelského charakteru jako jsou spolky nebo jiné neziskové organizace," uvedla Vaňková.

Odklad zaplacení nájemného se týká nájemců nebytových prostor s výjimkou parkovacích a garážových stání, a také nájemců staveb a pozemků sloužících jako sportoviště nebo výcvikové plochy autoškol.

Město už v minulosti schválilo záměr nájemné částečně nebo úplně odpustit. „Nyní připravujeme postup podávání a administrace žádostí. Čekáme, jaké kroky v tomto směru podnikne vláda, abychom na ni účelně navázali," uvedl náměstek primátorky pro správu majetku Jiří Oliva (ČSSD).

Město vyzvalo své části, aby odpouštěly poplatek za zahrádky

Brno se snaží v současné situaci podporovat podnikatele i jinak. Vyzvalo například městské části, aby restauracím neúčtovaly poplatek za zahrádky s tím, že město jim ušlý zisk kompenzuje. Hoteliérům budou odpuštěny ubytovací poplatky a pro kulturní organizace město upravilo podmínky, za kterých mohou využít peníze z městských dotací.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nájemné, Brno, radní, odložení, koronavirus, Markéta Vaňková, ODS, poplatek, Jiří Oliva, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno posunulo podnikatelům, spolkům a neziskovkám splatnost nájemného až do konce letošního roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.