Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V nemocnici u svaté Anny zemřel pacient s koronavirem

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně zemřel v pátek pacient s covidem-19. Zůstává zde ležet jediný nakažený v těžkém stavu na plicní ventilaci, uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. V noci přibyli na jihu Moravy dva lidé s prokázaným onemocněním, od začátku epidemie jich bylo 478.

Podle zprávy jihomoravských hygieniků z pátečního večera zemřelo v kraji s covidem-19 zatím 16 lidí, jejich průměrný věk byl 75 let a všichni trpěli dalšími nemocemi. Z nemoci se již vyléčilo přes 320 lidí.

Testy v kraji podstoupilo přes 6700 lidí. V karanténě je téměř 80 lidí, v takzvané karanténě pendlerů a repatriantů je dalších více než 50 lidí. Pendleři jsou lidé cestující do zahraničí za prací, repatrianti se zase vrátili z ciziny do vlasti.

Zasažené nákazou jsou v kraji všechny regiony a věkové kategorie. Nejvíce případů je v Brně, a to přes 170, skoro 120 je na Břeclavsku. Desítky případů jsou na Znojemsku, Brněnsku, Vyškovsku a Blanensku, desítka na Hodonínsku. Nejméně případů je u dětí, nejvíce ve věkové kategorii 25 až 34 let, a to přes 90.

V České republice je k dnešnímu ránu 8078 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Celkem 273 lidí s nemocí zemřelo, 4414 se z ní vyléčilo.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, HZS HK

Štítky koronavirus, Brno, jižní morava, úmrtí, fnusa, COVID-19, Fakultní nemocnice u sv. Anny, nemoc, Morava, Česko, pacient, okres Břeclav, okres Znojmo, okres Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnici u svaté Anny zemřel pacient s koronavirem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.