Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policista ve Šlapanicích skočil do řeky, aby zachránil pejska. Sám uvízl po pás v bahně

Ve Šlapanicích se před několika dny odehrál příběh, který měl i přes pořádnou porci adrenalinu šťastný konec. Do bahna u potoka tady zapadl při procházce pejsek, který by se bez pomoci policistů asi na břeh nedostal. Při záchranné akci jeden z příslušníků policie sám zapadl až po pás do blátivé pasti, všichni se ale nakonec šťastně potkali na břehu.

Duchapřítomnost, rozhodnost a rychlá reakce syna jednoho z policistů OOP Šlapanice přinesla před několika dny sloužící hlídce na konci služby pěknou porci adrenalinu. Při podvečerní procházce si chlapec všiml pejska, kterého se dvě ženy snažily zachránit z tamního potoka Říčka. Pes se dostal do hlubokého bahna a nemohl odtud vylézt na břeh. Ač se ženy snažily sebevíc, uznaly, že budou k záchraně mazlíčka nutně potřebovat pomoc. 

Hoch se proto rychle vydal na blízkou policejní stanici a požádal o pomoc policisty, kteří měli zrovna službu. Hlídka neváhala ani minutu a ihned zamířila k nedalekému potoku, kde se pustila do záchranné akce. 

Zachránce sám skončil v bahně

K vyčerpanému zvířeti se jeden z policistů Michael Jeremka velkou vrstvou bahna přebrodil zajištěný lanem ze služebního vozu. Vzal psa do náruče a zamířil zpět, jenže se musel vydat jiným směrem. Když se dostal k mostu, zapadl sám až po pás do bahna. Zvíře proto odhodil na břeh, aby se dostal do bezpečí. 

Dostat se z obtížné situace nebylo rozhodně jednoduché. Za pomoci parťáka praporčíka Roberta Sebestyéna a lana ze služebního auta se dostal na břeh. Tam nechyběla slova díků majitelek a vděčný pohled stále ještě vyděšeného zlatého retrívra.

„Záchranná akce měla ještě dohru v podobě očisty na oddělení. Zabahněnému policistovi stačila opakovaná sprcha. Zablácené kanady skončily v popelnici obratem. Silně zapáchající kalhoty a tričko se pokusil policista zachránit. Když vyprání nepomohlo, putovaly rovněž do popelnice. Celou záchrannou akci tak zakončila cesta do výstrojního skladu pro nové součásti uniformy.“ popsal šťastný konec mluvčí policie Bohumil Malášek

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, Brno, pes, bahno, pomoc, Šlapanice, potok, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista ve Šlapanicích skočil do řeky, aby zachránil pejska. Sám uvízl po pás v bahně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.