Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Po nových schodech pod Petrovem se konečně může chodit

Už začátkem tohoto roku byly schody mezi ulicemi Nádražní a Denisovy sady (Bašty) dokončené, ale až teď po měsíci a půl se po nich může začít chodit. Schody se staly centrem mnoha vtípků, ale od včerejška si cestu na zastávku Nové sady mohou Brňané zkrátit po schodech.

Schody za pět milionů, po kterých se nedalo chodit

Mezi ulicemi Nádražní a Denisovy sady (Bašty) si dlouhé roky Brňané zkracovali cestu na zastávku Nové sady po vyšlapané cestičce ve svahu. Proto se město rozhodlo Brňanum usnadnit cestu a v létě se na tomto místě začaly stavět schody, které se dokončily na začátku tohoto roku. Po zdánlivě hotových schodech se však nemohlo chodit, nebyly totiž zkolaudované. 

Problém nastal, když se během stavby zjistilo, že místem vedou kabely dopravního podniku o kterých se nevědělo. Stavba se potýkala i s dalšími menšími komplikacemi a proto se stavba protáhla. 

Schody za pět milionů, po kterých se už dá chodit

Vše se změnilo včerejším dnem, kdy se schodiště lidem oficiálně otevřelo. „Schodiště bylo původně navrženo již v roce 2002, povolovalo se ještě podle starých norem, ale stavěli jsme podle nových, které vyžadují složitější a bezpečnější zábradlí, což se operativně ve spolupráci se zhotovitelem zvládlo,“ říká architekt Petr Hrůša. 

Na jaře se schody zkrášlí zelení

Schody jsou konečně celkově dokončeny a na jaře se dočkají zkrášlení. „Na jaře tam vysadíme keře a popínavé rostliny pro zpevnění svahu,“ popisuje Marie Slavíková z Veřejné zeleně města Brna. 

Celkově stavba schodů vyšla na pět milionů korun a Brňané oficiálně mohou seběhnout po schodech z ulice Bašty a doběhnout rovnou na zastávku Nové sady, místo sbíhání po vyšlapané pěšince. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VZMB, Martin Šeda

Štítky schody pod Petrovem, Bašty, Denisovy sady, neprůchozí, schodiště, Brno, Brněnský Petrov, jaro, Petr Hrůša

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nových schodech pod Petrovem se konečně může chodit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.