Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nemocnice u Sv. Anny hledá nové dobrovolníky, kteří by pomáhali pacientům

Nemocnice u sv. Anny hledá nové dobrovolníky. Dělají společnost pacientům, berou je na procházky a tráví s nimi těžká období.

Dobrovolnické centrum, které pod nemocnici patří, má za cíl potěšit a pomoci pacientům. Překonat strach nebo bolest nyní skrze centrum pomáhá nemocným 94 dobrovolníků. Nemocnice však stále nabírá nové. 

„Vždy, když jsem unavená, stačí úsměv pacienta a prosté děkuji, a najednou všechno dává smysl,“ uvedla pro Deník vedoucí centra Svatava Kalná.

Dobrovolníkem se může stát každý. Pokud rádi trávíte čas s druhými, jste komunikativní, umíte naslouchat a máte chuť využít svůj volný čas pro dobrou věc, můžete se přihlásit. Pacientům pak dobrovolník může radit s křížovkami, procházet se s nimi po areálu nemocnice, hrát společenské hry nebo trénovat paměť. 

„Dobrovolnicí jsem se stala, protože ráda smysluplně trávím čas s lidmi a baví mě poznávat nové oblasti života.“ říká jedna z dobrovolnic.

K pacientům dochází i dobrovolníci, kteří s nimi navštěvují místní kreativní kroužky jako zpívání nebo výtvarné dílny. Centrum funguje už od roku 2015 a dobrovolníky využívá i Fakultní nemocnice Brno nebo Masarykův onkologický ústav. 
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky brno, nemocnice, u svaté anny, dobrovolníci, pacienti, pomoc, pacient, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Masarykův onkologický ústav, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice u Sv. Anny hledá nové dobrovolníky, kteří by pomáhali pacientům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.