Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: V Bystrci hořel bývalý obchodní dům Letná. Oheň zachvátil sklad pneumatik

K požáru rozsáhlého objektu v brněnské Bystrci museli v neděli večer vyrazit hasiči. Bývalý obchodní dům Letná na Černého ulici zachvátily plameny, hořely především pneumatiky uskladněné uvnitř budovy. Během požáru se nikdo nezranil.

„Informaci o požáru v objektu bývalého obchodního domu v Brně Bystrci jsme na tísňové lince přijali krátce po osmnácté hodině. Operační důstojník vyslal na místo události jednotky z druhého stupně požárního poplachu," uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří uskladněné pneumatiky a proti plamenům nasadili několik proudů. Požár dostali pod kontrolu po dvacáté hodině. Na místě zasahovala také mobilní chemická laboratoř, která monitorovala ovzduší v blízkém okolí. „Svým měřením nezjistila přítomnost nebezpečných chemických látek," upřesnil mluvčí.

Podle Venclovského zůstává příčina vzniku požáru zatím v šetření. Bývalý obchodní dům byl v posledních letech nevyužívaný a podle informací hasičů je celý objekt určen k demolici. 

Foto HZS JMK

Štítky Letná, Bystrc, požár, pneumatiky, obchodní dům, pneumatika, Brno

FOTO:  V Bystrci hořel bývalý obchodní dům Letná. Oheň zachvátil sklad pneumatik  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.