Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V brněnské zoo rozsvítí o víkendu vánoční strom. V týdnu pak přijede Mikuláš

Brněnská zoo si pro návštěvníky připravila zážitkový víkend. První prosincovou neděli rozsvítí na tradičním místě u expozičního celku Beringie vánoční strom. Organizátoři slibují bohatou adventní nadílku pro všechny návštěvníky.

Program odstartuje v 15 hodin vystoupením pěveckého uskupení First Smile. Poté své taneční umění předvedou děti z folklórního souboru Komíňáček a vše vyvrcholí koncertem známého písničkáře Voxela.

Chybět pochopitelně nebudou ani dílničky pro děti a zvířata, přímo u pódia se budou moci zájemci seznámit s alpakami. „Vánoční strom rozsvítíme jako vždy v 16 hodin," uvedl tiskový mluvčí brněnské Zoo Michal Vaňáč.

Vstupné dobrovolné

„Pro návštěvníky jsme si přichystali také malý dárek. Od 13 hodin bude v Zoo Brno platit dobrovolné vstupné," dodal mluvčí. Mimo to budou po celý víkend probíhat speciální zimní komentovaná setkání na téma Zvířata o Vánocích.

Mikuláš v Zoo 

Vánoční i mikulášské oslavy mají v brněnské zoo dlouholetou tradici a ani letošní rok nebude výjimkou. V úterý 4. prosince přijedou na Mniší horu onkologicky nemocné děti a zaměstnanci Zoo Brno jim opět připraví neobyčejné vánoční setkání.

„Mikuláš, anděl a čerti spolu se zvířátky uvítají děti ve 13 hodin u vánočního stromu. Brněnské písničkové tetiny následně zahrají pohádkové představení a se studenty Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity si zazpíváme vánoční koledy,“ uvedla vedoucí útvaru praktického vzdělávání Zoo Brno Zuzana Sommerová.

V úterý se tak uskuteční již 21. Mikulášská besídka a 96. návštěva onkologicky nemocných dětí v brněnské zoo.


Program

Komentovaná setkání 1. a 2. 12.

10:30 – sob polární
11:00 – panda červená
11:30 – kynkažu
12:00 – kakadu palmový
13:00 – bodlok pestrý
13:30 – kajmánek trpasličí
14:00 – želva paprsčitá
14:30 – tamarín pinčí

Foto Zoo Brno | Zdroj s použitím TZ

Štítky zoo brno, vánoční strom, mikuláš, Zoologická zahrada Brno, vánoční stromek, Beringie, Vánoce, Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity

V brněnské zoo rozsvítí o víkendu vánoční strom. V týdnu pak přijede Mikuláš  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.