Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli chybě v dokumentaci má město přijít o 240 milionů

Brněnský magistrát má dostat kvůli chybě v dokumentaci od ministerstva financí o 240 milionů korun méně na opravu kanalizace ve městě. Vedení Brna naplánovalo velkou opravu na 13 místech za dvě miliardy korun, 240 milionů činí 25 procent dotace.

První náměstek primátora Robert Kotzian s rozhodnutím ministerstva nesouhlasí a chce se bránit. Peníze měl magistrát dostat příští rok, letošního rozpočtu se tak snížení dotace nedotkne.

Stavba kanalizace je jednou z největších investic Brna v posledních letech. „Dokumentace k rekonstrukci je velmi složitá. Prý v ní chybí pár slov, a proto nám zkrátí dotace o 240 milionů korun,“ řekl Kotzian.

„Nesouhlasím s tím, podle mne není důvod město takovým způsobem sankcionovat a proti rozhodnutí se budeme bránit,“ dodal náměstek.

Zhotovitelem oprav je sdružení firem, které tvoří IMOS Brno, OHL ŽS a Metrostav, práce začaly na konci září loňského roku.

Hlavní částí dvoumiliardového projektu je dostavba kanalizace v městských částech Tuřany, Žebětín, Ivanovice a Bohunice, dotkne se ale také jihu Brna a Řečkovic. Nová kanalizace by měla zamezit nekontrolovanému vypouštění odpadních vod do vodních toků.

Zdroj: ČTK

Štítky dotace, finance, Brno, opravy, kanalizace, oprava, Robert Kotzian, IMOS Brno, a.s., OHL ŽS, Metrostav, Žebětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli chybě v dokumentaci má město přijít o 240 milionů  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.