Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brno se domluvilo s Tchajwanci. Uzavřelo partnerství

Brno si oficiálně pláclo se svým novým partnerským městem z Tchaj-wanu. Memorandum, které podepsali zástupci obou metropolí, stvrzuje přátelské vztahy trvající již tři roky. Spolupráce s městem Tchao-jüan se projevila například při covidové pandemii.

Oficiální listina napomůže oběma městům v rozmachu cestovního ruchu, sbližování kultur i předávání zkušeností z oblasti samosprávy. „Přátelské vztahy i konkrétní kontakty už jsou realitou. Nyní jsem však podepsala s představiteli této tchajwanské metropole memorandum o porozumění a spolupráci, na níž se po dosavadních zkušenostech velmi těším," informovala dnes brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Dvoumilionové město Tchao-jüan nabídlo Brnu pomocnou ruku například na jaře roku 2021, kdy poslalo do moravské metropole necelé tři tisícovky respirátorů. Zdravotnické pomůcky putovaly k potřebným lidem do sociálních služeb. Už tehdy avizovalo Brno snahu o navázání oficiálního partnerství.

K podepsání memoranda došlo v době, kdy se na ostrovní stát u jihovýchodního pobřeží Číny vydala česká delegace. Návštěva v čele s předsedkyní sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09) má potvrdit přátelské a partnerské vztahy s Tchaj-wanem. Delegaci odsoudila Čínská lidová republika, která považuje tchajwanské území za svou součást.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Markéta Vaňková

Štítky tchaj-wan, memorandum, smlouva, spolupráce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno se domluvilo s Tchajwanci. Uzavřelo partnerství  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.