Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pohořelice se rozhádaly kvůli výsledkům voleb. Vítězovi Šlachtovi dali všichni košem

Špatná nálada a emoce vládnou po komunálních volbách v Pohořelicích na Brněnsku, kde si se ziskem více než 41 procent hlasů připsalo drtivé vítězství hnutí Přísaha v čele s bývalým policistou Robertem Šlachtou. Jenže exvyšetřovatel nakonec v čele radnice nebude, protože se ostatní politické strany domluvily na koalici bez šlachtovců.

Robert Šlachta prožil euforický sobotní večer. Po sečtení volebních výsledků se dozvěděl, že jasně zvítězil v domovských Pohořelicích. Hnutí Přísaha obdržela ve městě nedaleko Brna celkem 41,28 procenta hlasů a devět mandátů, což ale na většinu v jednadvacetičlenném zastupitelstvu nestačilo. Šlachta proto hledal spojence. Oslovil Moravany a STAN. Obě uskupení, která mají po jednom zastupiteli, ale někdejšímu šéfovi Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu řekla ne. Někdejší elitní vyšetřovatel tak zůstal na ocet, protože ODS, ANO a TOP 09, které kandidovalo pod hlavičkou Naše Pohořelice, do týmu nechtěl. 

Vnímám pachuť, protože naše vítězství jasně ukázalo, že lidé chtějí změnu. Ještě v sobotu večer jsem volal představitelům malých stran, ale odmítli mě. Později jsem zjistil, že už STAN v sobotu jednal s ostatními. Dělali si ze mě prostě srandu,“ sdělil Drbně Šlachta, který neuvažoval, že by oslovil třetí ANO či druhou ODS, které aktuálně působí v radniční koalici v čele se starostou Miroslavem Novákem.

Bývalý pracovník policie či celní správy tvrdí, že nemá se stávajícími členy vedení územního celku dobré vztahy. Protovníky navíc viní z toho, že kvůli odstavení Přísahy rozhádali lidi ve městě. „Šlo o vítězství velkým rozdílem. Je proto jasné, že jsou lidi naštvaní. Stačí se podívat na Facebook, jak se všichni hádají. Můžu garantovat, že budeme opozicí, jaká tady ještě nikdy nebyla. Nedáme jim nic zadarmo,“ vzkazuje jednapadesátiletý politik, který jako jednu ze svých volebních priorit určil bezpečnost v tamním parku či další nerozšiřování obce.

Ať se Šlachta podívá do zrcadla

Současný humbuk kolem bývalého elitního policisty ale nenechává chladnými ostatní z protišlachtovského tábora. Současný pohořelický místostarosta Patrik Pařil (ANO) se podivuje nad chováním šéfa Přísahy. „Pan Šlachta nás vůbec neoslovil. Měl by se podívat do zrcadla a zeptat se sám sebe, proč s ním nikdo nechce spolupracovat a proč se musí domlouvat čtyři strany, aby město mohlo vůbec fungovat. Připadá mi, že se změnil v aktivistu. Přitom mi jeho myšlenky na celostátní úrovni byly sympatické. U nás to ale takhle nefunguje. Nejsou tu problémy, o jakých Šlachta mluví. Sám je uměle vytváří a svou agresivní kampaní naopak on rozeštval lidi,“ prohlásil na adresu rodáka z Boskovic Pařil. 

Podle Pařila jsou vztahy s lídrem politické formace, jež vznikla teprve před rokem, a jeho souputníky vyhrocené od začátku kampaně. Upozorňuje také na to, že na kandidátce Přísahy se svezli lidé, které on v Pohořelicích nikdy neviděl. „Je vtipné, že například trojka kandidátky Martina Frőhlichová pracuje u Městské policie Brno. Sama o sobě mluví, že je společenská, hraje divadlo a žije tu sedmadvacet let, ale přitom jsem ji tu nikdy neviděl ani na žádné akci, včetně hodů či koncertů. Podobných lidí na kandidátce ale bylo daleko více,“ dodal Pařil.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Roberta Šlachty

Štítky Pohořelice, Volby, Šlachta, Přísaha, Robert Šlachta, ANO 2011, Brněnsko, Starostové a nezávislí, ODS, Brno, Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, TOP 09, Miroslav Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Volfík

A to jsou na světě lidi, které tyto kašpařice baví a co horšího, věří jim?

Úterý, 27. září 2022, 20:19Odpovědět

Pohořelice se rozhádaly kvůli výsledkům voleb. Vítězovi Šlachtovi dali všichni košem  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.