Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Výstaviště nabídlo také přehlídku reprezentativních rób

Téměř třicet tisíc lidí přišlo od čtvrtka do neděle na veletrhy cestovního ruchu Go a Regiontour, které byly první letošní akcí na brněnském výstavišti. Návštěvníkům se otevřely stánky téměř 800 firem a organizací z 21 zemí.

Zatímco veletrh Go se tradičně věnuje prezentaci cestovních kanceláří a nabídce zahraničních destinací, Regiontour představil zajímavé turistické cíle v krajích a mikroregionech České republiky a na Slovensku.

„Poprvé se uskutečnil i RegFoodFest, kde mohli návštěvníci ochutnat typická jídla a nápoje jednotlivých regionů. Velký zájem byl o gastronomickou prezentaci Maďarska, moravskou vinařskou sekci, svět kávy nebo restauraci s krajovými specialitami," vyjmenovala některá lákadla a novinky mluvčí veletrhů Dita Brančíková.

V pavilonu P se v sobotu představila s unikátní kolekcí rób inspirovaných symboly, znaky či vlajkami jednotlivých měst autorka projektu a módní návrhářka Marie Zelená.

„Netradičním a uměleckým způsobem jsme v Brně představili Českou republiku, hlavní město Prahu a další česká, moravská a slovenská města. Šaty symbolizují jejich velké kulturní a přírodní bohatství, tradici a historii,“ uvedla brněnská návrhářka.

Modelky prezentovaly města nejen róbami, ale také zlatými či stříbrnými štrasovými korunkami symbolizující dominanty jednotlivých měst.

Jedním z cílů tohoto projektu je podpora domácího cestovního ruchu, prezentace České republiky v zahraničí a také propojení národů. V jeho rámci tvoří Zelená speciální symbolické modely pro města a kraje.

Návrhářka, která dnes žije a tvoří převážně v Praze a v Brně, vytvořila také čtyři modely českých reprezentačních šatů v národních barvách se státními symboly. Její modely Česko reprezentovaly na světových soutěžích například na Filipínách, ve Španělsku, v Itálii nebo v Koreji na mezinárodní konferenci ICCN za účasti zástupců z 25 zemí světa.

Večerní šaty Marie Zelené, rodačky z Uherského Hradiště, oblékají například známé tváře české mediální scény a finalistky prestižních soutěží krásy na mezinárodní úrovni.

Foto: Marie Zelená

Štítky modelky, historie, tradice, města, róby, Výstaviště, Brno, Večerní šaty, Marie Zelená, veletrh, Go-Regiontour, Česko, Brněnské výstaviště, cestovní ruch, Praha, Maďarsko, Slovensko, Itálie, Španělsko, Filipíny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstaviště nabídlo také přehlídku reprezentativních rób  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.