Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Brně se začal natáčet kultovní seriál Kancl

V Brně se začal natáčet televizní seriál Kancl, česká verze populárního britského seriálu The Office. Úkolu se zhostilo brněnské studio České televize (ČT) s režisérem Milanem Šteindlerem. Natáčení šestidílné série bude pokračovat do poloviny března, diváci by měli seriál vidět ještě letos, informovala v tiskové zprávě Karolína Blinková z tiskového oddělení ČT.

Na natáčení se sjeli mimo jiných herci Václav Kopta, Sára Venclovská, Michal Dalecký, Radim Novák, Pavla Vitázková. "Britský Kancl znám už dlouho a jsem jeho fanoušek. Když za mnou přišel producent s nabídkou režie české verze, myslel jsem, že se zbláznil. Ale bral jsem to jako výzvu a souhlasil jsem, i když si nejsem jist, jestli jsem se nezbláznil taky," řekl Šteindler.

Seriál popisuje život ve fiktivní firmě Papír and Print. Jde o velkoobchod s papírem, jehož brněnskou pobočku vede neškodně sebestředný vedoucí ignorantský k jakýmkoliv citům. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Kamera se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem.

"Kancl zobrazuje situace důvěrně známé každému zaměstnanci. Takže někteří diváci si mohou říkat, co na tom je proboha vtipného, vždyť takto vypadal můj dnešní den. Přál bych si, aby takových bylo co nejméně," uvedl kreativní producent ČT David Ziegelbauer.

Ředitel brněnského studia Karel Burian věří, že seriál bude úspěšný a vzniknou i další díly. "Trapných seriálů se u nás udělalo poměrně dost a řekl bych, že neplánovaně. Takže my na to jdeme z druhé strany a natáčíme o trapnosti naprosto plánovaně," dodal Šteindler.

V Británii se seriál vysílal poprvé v roce 2001. Stal se národním a poté i světovým hitem a licenci později koupily televize v několika zemích. Nejúspěšnější je americká adaptace, stanice NBC už natočila 201 epizod.

Zdroj ČTK

Štítky televize, seriál, Kancl, Václav Kopta, Brno, ČT, natáčení, Česká televize, Milan Šteindler, Pavla Vitázková, Radim Novák, Michal Dalecký, Sára Venclovská, Karel Burian, NBC, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se začal natáčet kultovní seriál Kancl  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.