Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Studenti výtvarných umění hledají díla pro Galerii Myšina

VUT Brno vypsalo soutěž pro díla, jež by nahradila stávající práce v Galerii Myšina, která vznikla v podchodu pod hlavním nádražím jihomoravské metropole. Jak sdělil iniciátor projektu malíř Petr Kvíčala, cílem je upozornit na problematickou část veřejného prostoru města.

Projekt vznikl na Vysokém učení technickém. V rámci něj studenti Fakulty výtvarných umění VUT v Brně spolu s kolegy z partnerské umělecké vysoké školy Escola Massana z Barcelony vytvořili asi před měsícem na čtrnácti rozměrných panelech velkoformátová díla, která chtějí každé dva až tři měsíce obměňovat.

„Chceme upozornit na problematickou část veřejného prostoru města Brna, kudy denně prochází desetitisíce lidí a přispět Galerií myšina k jeho kultivaci,“ vysvětlil Kvíčala.

Tým VUT vypsal veřejnou soutěž na další díla, která by nahradila právě ta stávající. Soutěž je otevřená všem umělcům, ať už jsou profesionálové, či nikoliv. Komise složená z odborníků vybere vítězná díla.

Do soutěže je možné přihlásit se vyplněním formuláře, který je na adrese www.galeriemysina.cz/jak.php, přiložit návrh zamýšleného díla a poslat vše na emailovou adresu soutez@galeriemysina.cz.

Návrh musí být ve formátu JPG, PNG nebo PDF spolu s vysvětlením podstaty díla, uvedením rozměrů a techniky ke zpracování díla.

Uzávěrka je 14. listopadu. Komise bude zasedat o den později. Za další čtyři dny vyhlásí vítězné návrhy, které budou koncem měsíce instalované v galerii. Výstava bude zahájena posledního listopadu.

Napsala Lenka Horáková, Mediafax

Štítky VUT Brno, Galerie Myšina, soutěž, Vysoké učení technické v Brně, galerie, Petr Kvíčala, Brno, Fakulta výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně, výtvarné umění, Barcelona, Mediafax, projekt, veřejné prostranství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti výtvarných umění hledají díla pro Galerii Myšina  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.