Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Špilberk patří o víkendu slavnostem jídla

V jedné z brněnských historických dominant se od pátku do neděle uskuteční druhý ročník akce Špilberk Food Festival. Po úspěšném absolvování prvního ročníku opět připravili pořadatelé všem milovníkům dobrého jídla i lahodných nápojů nevšední gastronomické zážitky.

Na nádvořích a na terase hradu se budou podávat výtečné delikatesy přímo z rukou mistrů svého oboru a to vše pod širým nebem. Při této příležitosti připraví jednotlivé restaurace vybrané speciality zdůrazňující filozofii podniku.

I tentokrát bude festival okořeněn bohatým doprovodným programem zaměřeným nejenom na vyznavače kvalitní gastronomie, ale i na širokou veřejnost včetně rodin s dětmi.

Na návštěvníky čeká tradiční česká kuchyně, mezinárodní speciality i nabídka neobvyklých druhů mas až po zcela netradiční hmyzí menu.Pomyslnou třešničkou mohou být pro mnohé zmrzliny z těch nejméně očekávaných ingrediencí či mistrovsky zkomponované chutě dezertů.

Nedílnou součástí akce bude, stejně jako v loňském roce, možnost ochutnání nejenom rozmanitých kulinářských specialit ale i bespočtu vzorků různých vín. Letos budou na festivalu prezentována pouze česká a moravská vína od tuzemských producentů.

Návštěvník si může také vyzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější než zážitek z jídla či vína samotného.

Řízená degustace opět potěší jak kvalitními víny, tak přítomností odborníků, kteří dokážou o víně zasvěceně hovořit a svým výkladem laiky zasvětí do tajů správného ochutnávání, výroby a pěstování vína.

Doprovodný program bude probíhat po celé tři dny a každý návštěvník bude mít příležitost užít si svoji oblíbenou show. Průvodcem festivalem i moderátorem v jedné osobě bude přední český šefkuchař Dalibor Navrátil.

V sobotu se na pódiu představí Zdeněk Pohlreich ve své Interspar cooking show a v neděli proběhne cooking show Romana Pauluse, známého šéfkuchaře a držitele Michelinské hvězdy.

Dále se gurmáni mohou těšit na experimentální molekulární kuchyni Petra Koukolíčka či zasvěcený výklad Petra Stádníka – jak připravit živého humra i doma v kuchyni. V neděli Tomio Okamura představí novou knihu „Velká japonská kuchařka".

Rodiny se mohou těšit na atrakce pro své ratolesti. Děti si zde užijí spoustu zábavy a rodiče si mezitím budou moci naplno vychutnávat z bohaté nabídky pokrmů a nápojů.

V případě nepříznivého počasí budou pro návštěvníky připraveny rozšířené stany u jednotlivých restaurací.

Foto: www.spilberkfoodfestival.cz

Štítky Špilberk, Food Festival, Brno, jídlo, nápoje, gastronomie, víno, festival, slavnost, Tomio Okamura, Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, restaurace, Interspar, nápoj, Michelinská hvězda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špilberk patří o víkendu slavnostem jídla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.