Špilberk patří o víkendu slavnostem jídla

V jedné z brněnských historických dominant se od pátku do neděle uskuteční druhý ročník akce Špilberk Food Festival. Po úspěšném absolvování prvního ročníku opět připravili pořadatelé všem milovníkům dobrého jídla i lahodných nápojů nevšední gastronomické zážitky.

Na nádvořích a na terase hradu se budou podávat výtečné delikatesy přímo z rukou mistrů svého oboru a to vše pod širým nebem. Při této příležitosti připraví jednotlivé restaurace vybrané speciality zdůrazňující filozofii podniku.

I tentokrát bude festival okořeněn bohatým doprovodným programem zaměřeným nejenom na vyznavače kvalitní gastronomie, ale i na širokou veřejnost včetně rodin s dětmi.

Na návštěvníky čeká tradiční česká kuchyně, mezinárodní speciality i nabídka neobvyklých druhů mas až po zcela netradiční hmyzí menu.Pomyslnou třešničkou mohou být pro mnohé zmrzliny z těch nejméně očekávaných ingrediencí či mistrovsky zkomponované chutě dezertů.

Nedílnou součástí akce bude, stejně jako v loňském roce, možnost ochutnání nejenom rozmanitých kulinářských specialit ale i bespočtu vzorků různých vín. Letos budou na festivalu prezentována pouze česká a moravská vína od tuzemských producentů.

Návštěvník si může také vyzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější než zážitek z jídla či vína samotného.

Řízená degustace opět potěší jak kvalitními víny, tak přítomností odborníků, kteří dokážou o víně zasvěceně hovořit a svým výkladem laiky zasvětí do tajů správného ochutnávání, výroby a pěstování vína.

Doprovodný program bude probíhat po celé tři dny a každý návštěvník bude mít příležitost užít si svoji oblíbenou show. Průvodcem festivalem i moderátorem v jedné osobě bude přední český šefkuchař Dalibor Navrátil.

V sobotu se na pódiu představí Zdeněk Pohlreich ve své Interspar cooking show a v neděli proběhne cooking show Romana Pauluse, známého šéfkuchaře a držitele Michelinské hvězdy.

Dále se gurmáni mohou těšit na experimentální molekulární kuchyni Petra Koukolíčka či zasvěcený výklad Petra Stádníka – jak připravit živého humra i doma v kuchyni. V neděli Tomio Okamura představí novou knihu „Velká japonská kuchařka".

Rodiny se mohou těšit na atrakce pro své ratolesti. Děti si zde užijí spoustu zábavy a rodiče si mezitím budou moci naplno vychutnávat z bohaté nabídky pokrmů a nápojů.

V případě nepříznivého počasí budou pro návštěvníky připraveny rozšířené stany u jednotlivých restaurací.

Foto: www.spilberkfoodfestival.cz

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Špilberk, Food Festival, Brno, jídlo, nápoje, gastronomie, víno, festival, slavnost, Tomio Okamura, Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, restaurace, Interspar, nápoj, Michelinská hvězda

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.