Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Shakespearovské slavnosti v Brně dnes zahájí příběh Romea a Julie. Ve Vaňkovce bude autogramiáda

Inscenace Romeo a Julie dnes otevře brněnskou část Letních shakespearovských slavností. Režijní tandem Skutr, tedy Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský, pojal příběh slavného mileneckého páru jako erotický sen, jež se postupně mění v noční můru.

Na velkém nádvoří brněnského hradu Špilberk se lidé mohou těšit celkem na 17 představení šesti her. Po Romeovi a Julii se do Brna vrátí loňská úspěšná inscenace Mnoho povyku pro nic s Petrem Čtvrtníčkem a Leošem Nohou v rolích Puškvorce a Šťovíčka. Znovu se představí také Tatiana Vilhelmová a Roman Zach v moderním pojetí Zkrocení zlé ženy. Nabídku doplňuje ostravská inscenace Jak se vám líbí, Sen noci svatojánské a Veselé paničky windsorské v režii Jiřího Menzela se Simonou Stašovou a Boleslavem Polívkou v hlavních rolích.

Na hrad Špilberk se návštěvníci představení také letos dostanou autobusem z České ulice a nově i prostřednictvím elektromobilů, jež budou kyvadlově odjíždět od hotelu International. Příjezd vlastním autem přímo k hradu ani k parkovišti pod hradbami není možný, výjimku mají zdravotně postižení.

Všechna představení začínají ve 20:30 a nikdy se kvůli počasí neruší předem. Někdy divadelníci hrají i v dešti, případně odsunou začátek nebo představení přeruší. Pokud je nutné představení zcela zrušit do 60 minut po začátku, mají diváci nárok na vrácení vstupného, poté už nikoliv.

Autogramiáda v Galerii Vaňkovka: Přijďte si pro podpis šestice představitelů letošní premiéry Romeo a Julie

V úterý 21. července od 14 hodin proběhne autogramiáda představitelů hry Romeo a Julie. „Těšit se můžete na Naďu Konvalinkovou, Danu Batulkovou, Lenku Krobotovou, Jana Sklenáře, Martina Slámu a Jiřího Vyorálka,“ uvedl Roman Valla, ředitel spolupořádající agentury Ogilvy & Mather Morava. Autogramiádu moderuje Petr Zakopal.

Jana Sklenáře uvidí návštěvníci, jako Romea – hlavní postavu milostné tragédie. Dva znepřátelené rody ztvární Martin Sláma a Dana Batulková jako Montekové a Jiří Vyorálek a Lenka Krobotová jako Kapuleti. Role Juliiny chůvy se zhostila Naďa Konvalinková.

Zdroj: ČTK, Tisková zpráva

Štítky Romeo a Julie, představení, slavnost, Vaňkovka, Brno, Lukáš Trpišovský, SKUTR, Petr Čtvrtníček, Leoš Noha, Tatiana Dyková, Roman Zach, Naďa Konvalinková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Shakespearovské slavnosti v Brně dnes zahájí příběh Romea a Julie. Ve Vaňkovce bude autogramiáda  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.