Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Vinobraní na Svoboďáku přerušilo nepříznivé počasí. Teď slavnosti vína pokračují

Vinobraní na náměstí Svobody v Brně začalo minulý týden, ale kvůli nepřízni počasí byl program omezen na stánkový prodej. Nyní už se konají i kulturní akce, včetně hudebních vystoupení a řemeslných ukázek. Akce je součástí Slavností Brno.

Vinobraní původně začalo minulý týden v pátek. Vzhledem k nepříznivým povětrnostním podmínkám ale organizátoři zrušili páteční i víkendový program a zachovali pouze stánkový prodej. Nyní už počasí umožňuje pořádat kulturní událost bez omezení.

„Návštěvníci se mohou každý den těšit na hudební vystoupení nebo ukázky tradičních řemesel jako drátování nebo paličkování,“ informoval novináře mluvčí městské části Brno-střed Michal Šťastný.

Na místě se nachází celkem pětadvacet dřevěných stánků. Ve většině příchozí najdou prodejce vína a dobrého jídla. Prostor zdarma tradičně dostávají rovněž zástupci neziskových organizací.

„Vinobraní je v pořadí již pátou událostí v rámci Slavností Brno. Letos už se konaly Velikonoce, Májové slavnosti, Svatojánské slavnosti a Dožínky. Vzhledem k návštěvnickému zájmu, kterému se akce těší, jsme se rozhodli, že na podzim uspořádáme Vin(n)osti svatého Martina. Uskuteční se v termínu od 8. do 11. listopadu,“ nastínila místostarostka městské části Brno-střed Ludmila Oulehlová (ANO).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Markéta Špoková

Štítky víno, vinobraní, kultura, akce, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vinobraní na Svoboďáku přerušilo nepříznivé počasí. Teď slavnosti vína pokračují  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.