Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam v Brně o deštivém víkendu? Za vláčky i na prohlídku krytu

Blíží se víkend a s ním i dny klidu a času stráveného s rodinou. Ačkoli počasí venkovnímu výletování příliš nepřeje, nabízí Brno nespočet míst k navštívení. Brněnská Drbna přináší pravidelné tipy na víkend, v nichž tentokrát zve do motýlího domu či na prohlídku krytu.

Návrat do dětství

Zpět do dětství se dostanou lidé, kteří se před víkendovým deštěm schovají v brněnských Husovicích. Klub modelářů železnic Brno I připravil ve své nové klubovně jarní výstavu plnou železničních modelů. Návštěvníci si užijí například velké klubovní kolejiště H0 či modulové kolejiště se stanicemi Ivančice a Náměšť na Hané v novém rozložení. 


Ilustrační foto. Foto: Pixabay.com
od čtvrtka do neděle
Bližší informace

Schovat se do krytu

Atrakci, která návštěvníky vrátí do historie, si mohou užít lidé v centru Brna. V neděli se ku příležitosti mimořádné prohlídky s průvodcem otevře kryt civilní obrany Denis. Objekt pod katedrálou sv. Petra a Pavla nabízí jedinečný systém chodeb, jež dosahují skoro kilometrové délky. Téměř sedm desetiletí starý kryt vznikal ve třech etapách od konce druhé světové války až do roku 1955. 


Kryt Denis. Foto: Pavla Sychrová

Mezi motýly

Stovky pestrobarevných motýlů, klima karibské džungle i přímý kontakt bez zábran. Motýlí dům Papilonia, který se nachází v samém srdci Brna na náměstí Svobody, ukáže návštěvníkům život nespočtu druhů hmyzu. Atrakce přibližuje životní vývoj motýla, který začíná vajíčkem, z něhož se stává malá housenka. Ta je mnohdy po vylíhnutí velká jen několik milimetrů a zvědavci ji mohou v brněnské Papilonii objevit při blízkém zkoumání listů banánovníků a citrusů.


Foto: Papilonia
otevřeno každý den 
Bližší informace

Koupání zdarma

Sobotu mohou milovníci sportu strávit na brněnském koupališti. Město pořádá Dny sportovišť, při kterých se návštěvníkům otevře brána Aquaparku Kohoutovice zcela zdarma. Děti i dospělí prožijí zábavu při vodních radovánkách i pestrém programu. V plánu je soutěž v jízdě na tobogánu nebo aquazorbing. Kromě divoké řeky si zájemci užijí také vířivku a rekreační bazén. 


Foto: Starez-sport Brno

Ohodnoť článek

Foto Pixabay, Pavla Sychrová, Papilonia, Starez-Sport Brno

Štítky kultura, tip na víkend, akce, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam v Brně o deštivém víkendu? Za vláčky i na prohlídku krytu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.