Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kam o Velikonocích v Brně? Za hledáním vajíček do zoo i na slavnosti

Ještě jste se nerozhodli, jak v Brně strávit období svátků? Drbna přináší tipy na velikonoční aktivity s rodinou a dětmi. Zabavit se můžete při hledání vajíček v areálu funkcionalistické vily či na speciálním programu, který připravila brněnská zoologická zahrada.

Velikonoce na hradě

K oslavě svátků velikonočních láká návštěvníky s dětmi hrad Špilberk. Na zvídavé děti čeká v okolí brněnské dominanty hledání kraslic, které poztrácel králíček Pepíček. Chybět nebudou ani kreativní jarní dílničky. V prostorách muzea se pak malí i velcí zájemci dozvědí o starobylých kořenech Velikonoc i Pašijovém týdnu.


Velikonoce na hradě Špilberk. FOTO: Muzeum města Brna
do neděle 10. dubna
Bližší informace

Oslavy v zoologické zahradě

Čtyřdenní speciální program si mohou užít návštěvníci Zoologické zahrady Brno. Turisty čeká velikonoční krmení medvědů kamčatských, takinů či vari černobílých. Děti si mohou nazdobit kraslice v Centru služeb nad restaurací U Tygra i projít vědomostní stezku, která začne už vyzvednutím soutěžního lístku na pokladnách. Oblíbenou atrakcí je pak pondělní hledání vajíček. Zaměstnanci zoo jich po areálu na Mniší hoře poschovávají stovku.


FOTO: Zoo Brno
pátek 7. dubna až pondělí 10. dubna
Bližší informace

Velikonoční slavonsti

Na náměstí Svobody lákají o prodlouženém víkendu velikonoční slavnosti. Na atmosféru jarních svátků naladí návštěvníky doprovodný kulturní program plný folklóru i několik desítek stánků. Prodejci nabízejí řemeslné výrobky, jako jsou šperky, keramika či kraslice. S prázdnou neodejdou ani ti, kteří si sami neumějí uplést pomlázku. Děti jistě zaujme také obří barevná kraslice.


Kraslice na náměstí Svobody. FOTO: Velikonoční slavnosti
do neděle 9. dubna
Bližší informace

Velikonoce u paní Hermíny

Na tradiční akci zve rodiny s dětmi brněnská vila Stiassni. O Velikonočním pondělí se zahrada historické památky promění v místo schovaných pokladů. Malí i velcí návštěvníci zkusí svoje štěstí při hledání schovaných velikonočních vajíček. Hledače čeká patřičná odměna, doprovodný program i občerstvení. Událost nese název po Hermíně, dřívější paní domu, která tradici zavedla pro svoji dceru.


Vila Stiassni. FOTO: Archiv redakce
pondělí 10. dubna
Bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv redakce, Muzeum města Brna, Zoo Brno, Velikonoční slavnosti

Štítky víkend, tipy, velikonoce, výlet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o Velikonocích v Brně? Za hledáním vajíček do zoo i na slavnosti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.