Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnskou botanickou zahradou provoněla káva a exotické plody z Afriky

Více než stovka druhů citrusů, káva z celého světa a sezónní výstava hub čeká na lidi brněnské botanické zahrady v Kotlářské ulici. Místní botanici vystavili plody z celého světa. Přírodovědci navíc příchozím poradí, jak si vypěstovat exotické pochutiny také u sebe doma.

V moravské metropoli začíná jedenáctý ročník výstavy citrusů a dalších subtropických a tropických užitkových rostlin. Botanická zahrada Masarykovy univerzity, která letos oslavila sto let, si pozvala odborné vystavovatele z klubu Citrusáři Brno s více než stovkou exponátů. „K vidění jsou u nás citrony, pomeranče, mandarinky a další různé citrusy všeho druhu. Kromě toho nám letošní bohatá úroda hub umožnila rozšířit výstavu i o takové exponáty,“ nalákala návštěvníky pořadatelka akce a zahradní architektka z Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity  v Brně Hana Ondrušová.

Hlavní exponát je káva

Letošním tématem citrusové výstavy je káva. Návštěvníci tak nahlédnou pod pokličku celého procesu pěstování, sběru i zpracování kávových zrn. „Zájemcům ukážeme, co všechno stojí za výrobou oblíbeného nápoje. Velkou zvláštností, kterou letos nabízíme, je zelená káva. Ta je totiž o dost vzácnější než klasická černá a u nás není moc k sehnání,“ popsala Drbně pořadatelka akce Ondrušová. Týden plný kávy vyvrcholí v neděli odpoledne. „Mezi jednou a pátou hodinou odpoledne tu kromě ochutnávky z rozmanité nabídky káv z celého světa přijede zahrát kontrabasové kvarteto Brněnské filharmonie,“ doplnila Ondrušová.

Výstava trvá do této neděle a je přístupná denně od devíti hodin ráno do pěti hodin odpoledne. „Je vhodná pro všechny fanoušky květin či citrusů a mimo to i pro školní exkurze. Zájemcům je otevřený obchod, kde si mohou zakoupit různé užitkové rostliny včetně některých vystavených,“ sdělila Ondrušová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výstava, Citrusy, káva, houby, Botanická zahrada PřF MU, botanická zahrada, citrus, Afrika, exponát, Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity, Brno, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnskou botanickou zahradou provoněla káva a exotické plody z Afriky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.