Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Před brněnskou radnicí straší drak. Přijel až z Nizozemska

Brněnský drak našel v jihomoravské metropoli konkurenci, na Dominikánském náměstí si mohou lidé nově prohlédnout lebku mystického zvířete z amerického seriálu Rod draka. Kostru tvora do města přivezli organizátoři festivalu Serial Killer.

Exponát z oblíbeného seriálu stanice HBO o rodu Targaryenů se v Česku objevil vůbec poprvé. „Letos do Brna přivážíme hned dvě skvělé atrakce. První z nich je dračí lebka, na seriál samotný pak zveme diváky do Univerzitního kina Scala v pátek 23. září, kde na velkém plátně uvedeme první dvě epizody,“ popsala program mluvčí HBO Europe Pavla Brožková. 

Dopravit artefakt do centra druhého největšího města České republiky bylo podle pořadatelů akce náročné. „Kamion převážející lebku vážil okolo dvanácti tun. Na Dominikánské náměstí tedy vjet nemohl,“ vysvětlil výkonný ředitel festivalu Jiří Müller. Rekvizitu nakonec museli organizátoři převážet po částech až z brněnského výstaviště.

Hlava draka ze show, jež vychází z příběhu legendárního seriálu Hry o trůny, si lidé prohlédnou před Novou radnicí až do soboty. Než předmět dorazil do centra Brna, mohli se s ním fanoušci setkat například v Amsterdamu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tereza Pulgretová

Štítky Brno, festival, seriál, drak, lebka, HBO, Nizozemsko, Rod draka, Česko, radnice, HBO Europe, Jiří Müller, Hra o trůny, Amsterdam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před brněnskou radnicí straší drak. Přijel až z Nizozemska  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.