Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Lednicko-Valtickém areálu odstartovaly turistické plavby zámeckým parkem

Lednicko-Valtický areál od pátku láká na třiadvacátou plavební sezonu. Na trase od zámku po minaret mohou návštěvníci absolvovat turistickou plavbu zámeckým parkem.

Ačkoli byl první víkend nové sezony v Lednicko-Valtickém areálu návštěvnicky slabší, než je obvyklé, provozovatelé lodí jsou spokojení. „První víkend byl příjemný, letos poprvé byla Lednice plná návštěvníků. Na lodích se mezi minaretem a zámkem vozily desítky lidí," přiblížil zahájení plaveb ředitel 1. plavební Jaroslav Martinek

Turistické lodě vyplouvají na dráze od minaretu k zámku denně v intervalech třiceti minut. Od pátku se návštěvníkům otevře také druhá trasa, která je proveze mezi minaretem a Janohradem, a na níž se budou lodě plavit pravidelně v hodinových intervalech. 

„Jsme rádi, že jsme měli možnost plavební sezonu zahájit dříve než loni. Teď je prioritní otevření památek," dodal Martinek, který si od zpřístupnění lednického zámku slibuje přívaly výletníků. Momentálně jsou podle něj lidé stále ještě opatrní, a přestože se do Lednicko-Valtického areálu na jarní procházky vydávají, raději tráví čas v parku. 

Ačkoli se loňská sezona nesla ve znamení koronaviru, pokles výletníků využívajících turistické lodě v Lednici nezaznamenali. Závislí jsou totiž především na domácím cestovním ruchu, který loni naopak posílil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv 1. plavební

Štítky lodě, lednice, valtice, areál, plavba, sezona, Lednicko-valtický areál, zámek, zámecký park, Zámek Lednice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lednicko-Valtickém areálu odstartovaly turistické plavby zámeckým parkem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.