Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letošní čtyřdenní IGNIS BRUNENSIS nabídne dva ohňostroje a program po celém Brně

Přestože to letos nevypadalo s každoročním festivalem ohňostrojů moc světle, organizátoři nakonec nabídnou návštěvníkům nabitý čtyřdenní program a dvou světelných šou se také dočkají. Do letošního ročníku IGNIS BRUNENSIS se zapojilo téměř celé Brno, v programu najdete zábavu pro děti i dospělé.

IGNIS BRUNENSIS míří opět do Brna. Sice to bude tentokrát v malém, i tak jsou ale v plánu pestré programy na celé 4 dny. Od 20. do 23. srpna se pod hradbami Špilberku i nad nimi a v dalších lokalitách po Brně rozjede festival plný zábavy. 

Pro návštěvníky bude připravena akce Dopravní nostalgie s jízdami historických vozů od šalin až po vlaky, zajímavé události najdou i ve hvězdárně a do festivalu se zapojila i VIDA! s dětským programem, technické muzeum, nebo ZOO Brno s virtuální 3D expedicí u Staré radnice. Děti si jistě užijí i středověkké odpoledne na Hlídce pod Špilberkem, rodiče zas ocení pivní Šalina pub a něco přiučit se můžete také v Knihovně Jiřího Mahena. 

Dva velkolepé ohňostroje se rozsvítí nad Špilberkem

Ohňostrojů se letos samozřejmě dočkáte také. Organizátoři si připravili hned dvě velké světelné šou přímo nad Špilberkem. Sedmikrásky nad Brnem se na nebi rozprsknou 20. srpna k 80. výročí Big Bandu Gustava Broma. 

Galafinálový ohňostroj jako poděkování všem lidem, kteří pomáhali v letošním náročném období vypukne 22. srpna o půl jedenácté a jeho název je příznačně Óda na šťastný let. 

Kompletní programy budou k dispozici na webových stránkách, kde najdete také všechny další informace. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michaela Wecker

Štítky Ignis Brunensis, ohňostroje, Brno, ohňostroj, festival, Špilberk, Jiří Mahen, Zoologická zahrada Brno, Gustav Brom, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní čtyřdenní IGNIS BRUNENSIS nabídne dva ohňostroje a program po celém Brně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.