Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

O víkendu masopust oslaví i v brněnském Bronxu

Okolí ulic Cejl, Bratislavská a Francouzská o víkendu ovládnou masopustní oslavy v rámci projektu Barvy brněnského Bronxu. Návštěvníci se můžou těšit na výrobu masek, prohlídku „brněnského Bronxu" i maškarní průvod s večerní zábavou.

Děti si budou moct vyrobit masopustní masky na průvod v pátek dopoledne v otevřené mateřské skupině na Bratislavské 68. Během pátečního odpoledne pak proběhne komentovaná prohlídka „brněnským Bronxem“ s průvodcem Martinem Fejfárkem a masopustní postavou. Procházka potrvá zhruba hodinu a sraz bude předbudovou káznice u vchodu z ulice Bratislavská v 17 hodin. V sobotu o půl druhé se pak maškarní průvod sejde na Náměstíčku pod platany a ve tři hodiny vyrazí na okružní trasu Cejlem s hudebními, divadelními a tanečními zastaveními. Od pěti pak oslavy zakončí masopustní veselice v klubu Clubwash. 

Oslava se koná v rámci tříletého komunitního projektu Barvy brněnského Bronxu pod záštitou spolku Tripitaka. Kromě projektu Barev spolek od roku 2012 pořádá i pravidelný pouliční festival Ghettofest, který bývá v červnu. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mestohudby.cz

Štítky masopust, folklor, pruvod, Bronx, projekt, Cejl, maska, Ghettofest, Tipitaka, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu masopust oslaví i v brněnském Bronxu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.