Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Closing party Mezipater, Hana Zagorová, 103 punčů pro Emila, Vánoční trhy na Zelňáku a Moraváku, Severský filmový klub a město z LEGA

Zima už proniká přes teplé bundy a kabáty až do těla. Měli bychom se proto pořádně zahřát. Využít by se rozhodně mělo tepla na LGBTQ+ festivalu Mezipatra a zajít na jejich Closing party. Zahřát se můžete také při stavbě města ze stavebnice LEGO, nebo na koncertě Hany Zagorové a Petra Rezka. A nejzaručenější způsob zahřívání je rozhodně horký punč. Zvolit můžete krom klasické i charitativní verzi punčů a zahřát se tak i dobrým pocitem z toho, že pomůžete handicapovaným.

Vánoce jsou za dveřmi! A s nimi i vůně svařáků, Turbomoštů, pečených kaštanů, grilovaných oštiepků a dalších již tradičních pochutin Vánočních trhů. Už dnes se poprvé otvírají okénka stánků na Moravském náměstí a Zelném trhu. Těšit se můžete i na řemeslné výrobky a bohatý kulturní program. Svoboďák však bude k nákupní horečce připravený až příští týden, kdy se slavnostně rozsvítí vánoční strom. 

Pokud už budete na Zelňáku, určitě se stavte ke stánku neziskovek. Nadace Emil pořádá akci 103 punčů pro Emila , kde na vás čeká charitativní voňavý punč. Letošní téma události je „OD KOLÉBKY PO PARALYMPIÁDU“ a koupí punče podpoříte všechny, kdo chtějí aktivně rozvíjet svůj sportovní talent, ale ztěžuje jim to handicap. 

Venku už teploty klesají jako o závod a příležitostí k zahřátí je pořád míň a míň. Proto určitě využijte pobyt na nejteplejším místě v Brně a vydejte se na Closing party Mezipater! Jakmile v Kině Art skončí film Vojákova dívka, rozezní se v Art Baru závěrečné tóny 20. ročníku. Večírek plný třpytek a zábavy vás rozpálí a rozehřeje na zbytek víkendu! 

Máte rádi stavebnici LEGO? Tahle hra není jen pro děti! O víkendu vyroste v nákupním centru Královo pole z Lega celé město. Podle své fantazie můžete přidat ruku k dílu a vytvořit ze stavebnice obchody, hasičskou nebo policejní stanici či cukrárnu. Kromě stavění pak budou děti soutěžit o stavebnice a všichni stavitelé si odnesou malé dárky.

Severský filmový klub slaví malé výročí, již podesáté pořádá tradiční přehlídku kinematografie severských a pobaltských zemí. 10. ročník festivalu Severský filmový podzim zavítal v průběhu od středy 20. až do neděle 24. do Kinokavárny Černá Pole Opět přináší atraktivní nabídku snímků z Norska, Švédska, Dánska, Finska, Islandu a Litvy. Polovinu z nich uvede v České republice poprvé.

Máte chuť na starou dobrou českou muziku? V tom případě vám do noty jistě padne koncert Hany Zagorové a Petra Rezka, kteří vystoupí v Sono Centru v neděli 24. listopadu. Doprovodí je Boom! Band Jiřího Dvořáka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Turistické informační centrum Brno

Štítky mezipatra, Lego, zagorová, rezek, Emil, trhy, Brno, punč, Hana Zagorová, Petr Rezek, vánoční trhy, festival, koncert, Vánoce, paralympijské hry, Jiří Dvořák, Kino Art, Finsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Closing party Mezipater, Hana Zagorová, 103 punčů pro Emila, Vánoční trhy na Zelňáku a Moraváku, Severský filmový klub a město z LEGA  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.