Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ulice Karla Gotta v Ivančicích nakonec nebude

Ulice Karla Gotta v Ivančicích prozatím nebude, zastupitelé města o tom rozhodli na včerejším setkání. Dle starosty se nechtějí zúčastnit soutěže o to, kdo po zesnulém zpěvákovi dříve pojmenuje ulici či divadlo.

Ulice Karla Gotta v Ivančicích zatím nebude

Zastupitelé Ivančic v pondělí rozhodli, že ulice pojmenovaná po zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi prozatím nebude. Zároveň schválili názvy dvou nových ulic. „Rozhodli jsme se pokračovat v započatém systému pojmenovávání ulic podle stromů,“ uvedl starosta Ivančic Milan Buček. Ulice tedy ponesou názvy Jabloňová a Ořechová.

Nechceme se zúčastnit soutěže, kdo po Karlu Gottovi dřív pojmenuje ulici nebo divadlo, říká starosta

Nápad o pojmenování ulice podle zesnulého zpěváka se objevil minulý týden. Ve videoklipech Karla Gotta se totiž objevovaly záběry na Ivančice a jejich okolí, jelikož videostudio, které klipy natáčelo, sídlí právě v Ivančicích. „Nechceme se zúčastnit soutěže, kdo dříve pojmenuje po Karlu Gottovi ulici nebo divadlo. Některé věci potřebují čas. Jeho památku a odkaz si můžeme připomínat i jinými způsoby,“ vysvětlil starosta Milan Buček.

Autoři | Foto Ivančice.cz

Štítky Karel Gott, Gott, Ivančice, ulice, název, divadlo, soutěž

Ulice Karla Gotta v Ivančicích nakonec nebude  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.