Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Semifinálová bitva, Festival pro otrlého diváka, tématické prohlídky, Ukliďme Česko

Víkend je tu! Někteří ho slaví už od pátečního oběda a svůj program tak mají jasný, pro všechny, kteří se rozhodnou strávit ho aktivně, máme pár zajímavých tipů.

Brno jinak. Brno očima místních. Od soboty startují nové tematické prohlídky TIC Brno. Průvodci nebudou z řad profesionálů, zato se však účastníkům ukáže Brno z úplně nových perspektiv - projdou se například po stopách brněnských pivovarů nebo si vyslechnou příběhy brněnských fasád. Seznam prohlídek najdete zde.

Jste otrlý divák? To se teprve uvidí. Prozkouší vás Festival otrlého diváka. Uvidíte zde filmy, co se vymykají standardním normám filmové estetiky a nárokům běžného filmového diváka. Svou otrlost si můžete otestovat v sobotu od 18 do 23 hodin v kině Scala.

Semifinálový duel mezi Kometou Brno a Bílými Tygry z Liberce splňuje ty nejpřísnější hokejové parametry. Po dvou parádních bitvách pod Ještědem, které rozhodlo vždy až prodloužení, se série přesouvá do Brna. Stav na zápasy je zatím 1:1, Kometa se však v neděli pokusí urvat klání na svou stranu.

Tisíce dobrovolníků vyráží každý rok ve vybraný dubnový den udělat okolí svého bydliště příjemnější. Díky akci Ukliďme Česko je tak každý rok příroda zbavena desítek tun odpadu. Pozadu nebudou letos ani v Brně, podle interaktivní mapy se v sobotu 6. dubna chystá úklid na desítkách míst. Do akce se zapojí například i strážníci. Více informací najdete v článku.

Víkend pak můžeme zakončit fotbalově. V neděli totiž brněnská Zbrojovka vyzve Ústí nad Labem. Výkop je už ve 14:30 na Srbské.
 

Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky tipy na víkend, hokej, kometa, TIC Brno, Česko, Brno, Scala, HC Kometa Brno, Liberec

TIPY NA VÍKEND: Semifinálová bitva, Festival pro otrlého diváka, tématické prohlídky, Ukliďme Česko  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.