Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dobrovolníci z celého Brna zítra vyrazí uklízet přírodu

Tisíce dobrovolníků vyráží každý rok ve vybraný dubnový den udělat okolí svého bydliště příjemnější. Díky akci Ukliďme Česko je tak každý rok příroda zbavena desítek tun odpadu. Pozadu nebudou letos ani v Brně, podle interaktivní mapy se v sobotu 6. dubna chystá úklid na desítkách míst. Do akce se zapojí například i strážníci.

Od deváté hodiny ráno potkáte doborovolníky s rukavicemi a pytli na odpadky v lužáneckém parku, kde úklid organizuje personál Jazykové školy Jílek. „Je potřeba jít příkladem a ukázat, že ekologické chování má smysl. V dnešní době ale zdaleka nestačí třídit odpad," prohlásila organizátorka lužáneckého úklidu Bára Aydin.

Úklid jednotlivých míst mohou organizovat například školy, soukromé společnosti i jednotlivci. Dobrovolníci vyjdou zvelebit ulice či přírodu napříč celým Brnem. Mapu úklidů najdete na webových stránkách Ukliďme Česko.

Ukliďme svět, ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky (a dokonce na pár místech mimo ni). Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek.

Městská policie vyšle jen na úklid do ulic padesát strážníků

Do akce se již tradičně zapojí také brněnští strážníci. Ruce k dílu přiloží ve svém volném čase už popáté a sejdou se v takovém počtu, že budou rozděleni do tří samostatných úklidů. „Dvacítka strážníků bude odstraňovat odpad v okolí vytížené Hradecké radiály, dvě desítky se vypraví i z Lesné do Sadové a dalších deset se připojí k úklidu cesty k Zamilovanému hájku," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Akce odhalí černé skládky

Zájem městské policie o událost má přitom podtext přímo v činnosti hlídek. „Při práci odhalíme za rok zhruba padesát černých skládek a svými kontrolami i postihy vedeme veřejnost k udržování pořádku. Chceme jít příkladem a symbolicky ukázat, že tato starost o okolí je nám vlastní i v osobním volnu,“ prohlásil vedoucí odboru pořádkových útvarů MP Brno Pavel Čermák.

 

 

 

Foto ilustrační foto, Veolia

Štítky ukliďme svět, ukliďme česko, ukliďme brno, odpadky, Brno, příroda, úklid, Česko, odpad, Pavel Čermák

Dobrovolníci z celého Brna zítra vyrazí uklízet přírodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.