Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně soutěžili jihomoravští policisté v řízení křižovatek

Na jižní Moravě umí nejlépe řídit provoz na křižovatkách Tomáš Fasura z brněnské dopravní policie. Vyhrál soutěž jihomoravských policistů v řízení provozu, která se konala na křižovatce Vídeňská-Poříčí v Brně. Na podzim se bude konat celostátní finále, řekl dnes mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Řízení křižovatek musí zvládnout každý policista. Nejčastěji se do něj zapojují dopravní policisté, přičemž zejména v Brně je jejich nasazení na důležité dopravní tepny poměrně časté.

Provoz řídí při poruše semaforů, dopravních komplikacích nebo jako před třemi dny na křižovatce Koliště-Milady Horákové při poruše vodovodního potrubí. Nejvíce práce mají, když se v Brně konají největší tradiční akce: motocyklová velká cena na Masarykově okruhu, festival ohňostrojů a veletrhy.

"Policisté řízení zvládají dobře, stále větším problémem ale je, že řidiči tápou, a přestože musí povely regulovčíků  bezpodmínečně znát, skutečnost je jiná," uvedl mluvčí. 

Do soutěže se přihlásilo 15 jihomoravských policistů. Museli zvládnout teoretickou, ale i praktickou část. V ní každý pět minut řídil provoz v místě, kterým denně projedou tisíce aut.

Porota hodnotila nejen správnost povelů při řízení provozu, ale i jejich jednoznačnost, rychlé reakce na případné potíže a ustrojenost policisty. "Nezanedbatelným faktorem byla i elegance soutěžících," dodal Šváb.

Zdroj ČTK

Štítky policie, doprava, provoz, řízení provozu, Brno, Jihomoravský kraj, Pavel Šváb, Masarykův okruh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně soutěžili jihomoravští policisté v řízení křižovatek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.