Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli poruše nejezdí vlaky mezi Brnem a Břeclaví

Kvůli poruše trakčního vedení u Hrušovan u Brna nejezdily dnes od 7:00 vlaky mezi Brnem a Břeclaví. Provoz se podařilo obnovit po 15:00. Dálkové vlaky z Prahy do Vídně či Bratislavy a opačně České dráhy (ČD) odkláněly z České Třebové přes Olomouc a Přerov na Břeclav, cestující do Brna přesedali na osobní vlaky či rychlíky v České Třebové či Břeclavi.

Osobní vlaky mezi Brnem a Břeclaví nahradily v části trasy autobusy, řekla ČTK mluvčí ČD Radka Pistoriusová.

Pracovníci Správy železniční dopravní cesty museli zkontrolovat trakční vedení na celém úseku mezi Hrušovanami u Brna a Šakvicemi, který měří 17 kilometrů, řekl ČTK mluvčí SŽDC Pavel Tesař. Poté bylo možné obnovit provoz zároveň na obou kolejích. První vlaky, které nejedou odklonem, jsou EuroCity z Břeclavi na Prahu v 15:05 a InterCity z Brna do Břeclavi s odjezdem 15:22.

Ráno zajistily České dráhy i speciální autobusové spojení z Brna do Vídně. "Vlak EuroCity z Brna v 7:22 jsme zrušili a 14 cestujících do Vídně jsme přepravili autobusem," doplnila Pistoriusová. Podle webu ČD jeli stejně i cestující z Brna o dvě hodiny později. Zpoždění odkloněných vlaků bylo dopoledne 60 až 80 minut, po obědě se pohybovalo okolo 30 minut. Osobní vlaky mezi Brnem a Břeclaví ČD nahrazovaly autobusy operativně v různých úsecích mezi Brnem a Šakvicemi.

Důsledkem poruchy trakčního vedení byl ráno také požár lokomotivy. Na místě zasahovali i jihomoravští hasiči, drobný požár se však podařilo uhasit ještě před jejich příjezdem a škody nejsou podle Tesaře velké.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Břeclav, České dráhy, Česká Třebová, Vídeň, osobní vlak, Praha, Bratislava, Olomouc, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli poruše nejezdí vlaky mezi Brnem a Břeclaví  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.