Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Navigace dovedla řidičku v Brně do místa výkopových prací. Ta zůstala trčet v zemině u kolejí

Brněnští strážníci vyráželi na pomoc padesátileté řidičce, která se svým vozem uvízla v zemině mezi opravovanou silnicí v Myslínově ulici a vlakovými kolejemi nedaleko královopolského nádraží. Žena ze Žďárska se na místo dostala po nepřesných radách navigace.

Řidička se chtěla z Myslínovy dostat do Budovcovy ulice, ale navigace ji zavedla na souběžnou asfaltku, kde probíhají výkopové práce, a tak se rozhodla v potemnělé ulici otočit a vrátit se. Právě při otáčení sjela přední částí auta z cesty a zapadla do zeminy mezi silnici a vlakové koleje. Vzhledem k tomu, že řidička nemohla nic dělat, zavolala strážníky.

„Hlídka městské policie ji naštěstí krátce po jejím telefonátu našla. Nejprve se ujistila, že je žena i se svými dvěma syny v pořádku. Přes veškerou snahu ale nebylo v silách strážníků, aby svépomocí uvázlé auto vytáhli, přivolali proto hasiče,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková a doplnila, že hlídka na svém služebním vozidle zapnula modrá výstražná světla, aby upozornila ostatní účastníky provozu na případnou překážku.

Než dorazili hasiči, strážníci kontaktovali výpravčího královopolského nádraží, který je ubezpečil, že po této koleji ještě několik hodin nepojede žádný vlak. „Když se hasičům podařilo ford vyprostit, zkontrolovali, že naštěstí nedošlo k žádné škodě. Po více než hodině tak mohla se svým vozidlem v pořádku odjet,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Homolka

Štítky navigace, řidička, koleje, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Hlavně, že ji nenavedla k sousedovi do betle!!!

Pondělí, 12. února 2024, 13:12Odpovědět

Navigace dovedla řidičku v Brně do místa výkopových prací. Ta zůstala trčet v zemině u kolejí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.