Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Vyškovsku přestane jezdit málo vytížená autobusová linka

Na Vyškovsku přestane od 1. dubna jezdit autobusová linka 621 z Vyškova přes Rousínov a Holubice do Hostěrádek-Rešova. Důvodem je nízké vytížení linky i nedostatek řidičů. Uvedl to Květoslav Havlík, mluvčí společnosti Kordis JMK, která organizuje hromadnou dopravu v kraji. Aby zůstala dopravní obsluha obcí zachovaná, budou upraveny jízdní řády jiných linek.

Změna čeká linky 620, 630 a 631. Ráno budou lidé ze Šaratic, Zbýšova a Křenovic jezdit do Rousínova a Vyškova přes Slavkov. Odpoledne bude na lince 630 zaveden nový spoj mezi Slavkovem a Hostěrádkami-Rešovem, který bude navazovat na linku 631. Kvůli tomu je nutné, mírně upravit odjezdy vybraných spojů na linkách 620 a 631.

Školáci z Holubic dojedou do Vyškova a Rousínova vybranými spoji linky 602, která zajede do zastávky Holubice, nadjezd a v Rousínově budou moct přestoupit na linky 107 a 631 do Vyškova.

Změny v dopravě také umožní lepší odpolední spojení z Brna do Hostěrádek-Rešova, Šaratic, Zbýšova a Křenovic přes Sokolnice. Některé z obcí jsou sice u železniční tratě, ale kvůli tomu, že stát dosud nepropojil Brno s Ostravou dvoukolejnou tratí, osobní vlaky mezi Brnem a Vyškovem kvůli nedostatečné kapacitě tratě nejezdí. Nyní bude možné přestupovat v Sokolnicích z vlaku na linku 611, která zajistí spojení do zmíněných obcí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Jihomoravského kraje

Štítky ČR, doprava, Jihomoravský, okres Vyškov, Vyškov, Rousínov, Holubice, KORDIS JMK, a.s., Brno, Křenovice, Zbýšov, Šaratice, Sokolnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vyškovsku přestane jezdit málo vytížená autobusová linka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.