Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z Boskovic a okolí znovu dojedou autobusy až do Brna

Od března dojde znovu k obnovení autobusových linek z Boskovic, Velkých Opatovic a Jevíčka, které dojedou až do Brna. Jedná se o náhradní dopravní spojení po zrušeném spoji Moravská Třebová – Brno, který byl pro tamní cestující jediným přímým spojem bez přesedání do krajského města.

Do Brna cestují zejména studenti, pracující i senioři, kteří dlouhodobě volali po obnovení spojení, jež se zrušilo loni v listopadu. Soukromý dopravce linku nechtěl dále provozovat třeba kvůli nedostatku řidičů. Po jednání mezi se zástupci Jihomoravského a Pardubického kraje, krajského dopravce či Ředitelství silnic a dálnic se podařilo najít nové řešení pro cestující, na které v současné době dopadá vlaková výluka na trase Brno–Blansko.

Od března mají lidé možnost využít tři spoje, které pojedou v ranní době a tří zpátečních spojů vyjíždějící odpoledne. Spojení vznikne propojením tří existujících linek a přidáním dalších odjezdů linky 234 mezi Blanskem a Boskovicemi, aby se minimalizovaly vícenáklady. V Brně linka skončí v Králově Poli u nádraží, kde se nachází důležitý přestupní uzel. 

Řešení je v době výluky na trati zlepšením pro cestující, nebudou muset přesedat a autobus je zaveze až do Králova Pole v Brně.  Je nutné upozornit, že v Boskovicích nebude moci autobus zajíždět k nemocnici. Důležité je, že představitelé Jihomoravského kraje již nyní připravují jízdní řády pro období po ukončení výluky železniční dopravy a jednají s dopravci. Zazněl příslib dalšího společného jednání během února,“ zakončila senátorka Jaromíra Vítková (KDU-ČSL), jež o zavedení spoje usilovala. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Brno, Boskovice, Autobusy, Kordis, Výuluka, Moravská Třebová, Jevíčko, Ředitelství silnic a dálnic, Pardubický kraj, Královo Pole, Jaromíra Vítková, KDU-ČSL, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Boskovic a okolí znovu dojedou autobusy až do Brna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.