Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Brně si pořídí za skoro sto milionů nové semafory a světla u křižovatek

V Brně se pustí do modernizace semaforů, řadičů či světel na desítkách křižovatek ve městě. Výměna zařízení a instalace nových přístrojů má přispět ke zlepšení průjezdnosti moravské metropole a snížit nehodovost. Současně dojde ke sběru informací o stavu dopravy.

Výměna dopravního značení vyjde na zhruba 90 milionů korun, z toho asi 85 procent pokryje dotace. Celkem dozná úprav přes padesát křižovatek. Na šesti se uskuteční celková rekonstrukce semaforů včetně kamerového dohledu a preference městské hromadné dopravy. U dalších pracovníci vymění jen světelné zdroje za LED, další čeká modernizace řadičů nebo návěstidel.

Jde například o křižovatky Provazníkova a Merhautova, Křenová a Koliště, Křížová a Václavská nebo Rooseveltova a Moravské náměstí. Podle magistrátu se má tak zlepšit sběr informací o stavu dopravy. Umožní to kamerový systém na křižovatkách řízených světelným signalizačním zařízením. 

Všechny tyto kroky povedou také ke zlepšení podmínek pro zásah složek integrovaného záchranného systému,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay

Štítky Brno, Doprava, Semafory, Dotace, Telematika, Markéta Vaňková, ODS, Glacis, Moravské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Moc bych se přimlouval, aby na každém přechodu byla tabulka: "Choďte vpravo!" Je děs se proplétat přechodem, kde každý blbec chodí cik-cak.

Pondělí, 3. května 2021, 01:47Odpovědět

V Brně si pořídí za skoro sto milionů nové semafory a světla u křižovatek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.