Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

MHD v Brně se po prázdninách vrátí do normálu. Cestující budou však muset nosit roušky

Všechny linky brněnské MHD, které o letních prázdninách jezdily kvůli výlukám jinak, se vrátí od září na své běžné trasy. I přes citelné finanční ztráty způsobené koronavirovou pandemií budou spoje jezdit podle běžných jízdních řádů, jejich četnost bude omezena jen minimálně v nejméně vytížených denních dobách. Celkově přepravní výkon klesne proti předkoronavirovým poměrům o tři procenta, uvedla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Na pravidelné trasy se vrátí tramvajové linky 3, 8, 10 a 11, které musely jezdit jinudy kvůli opravám v ulicích Veveří a Nové sady. Až do smyčky Osová bude znovu jezdit trolejbus linky 25. Trolejbusy linky 35 budou znovu jezdit ve špičce pracovních dnů z Barvičovy až na Kamenný vrch.

Konec linky 27

„Autobusová linka 40 se vrací na svoji trasu Heršpickou ulicí, linka 61 pojede opět do Komárova a bude ukončen provoz linky X. Autobusové linky E56 a 61 budou opět končit v zastávce Nemocnice Bohunice a obnoví se provoz autobusových linek 50 a E50 Bohunickou ulicí," uvedla Tomaštíková.

Tento pokles dopravních výkonů půjde na vrub prodloužení dopoledního intervalu na některých tramvajových linkách z pěti na šest až sedm minut. Zanikne trolejbusová linka 27 a více spojů linek 25 a 26 místo toho bude jezdit přes Starou osadu. O víkendech nebude jezdit linka 37 mezi Kohoutovicemi a Nemocnicí Bohunice a skončí posilové spoje autobusové linky 43 od královopolského nádraží do Sadové. Zůstane také zkrácená trasa expresní linky E56 na úsek Královo Pole, nádraží - Nemocnice Bohunice.

Rozjezdy o půl jedné

Na nočních linkách se obnovuje spojení od hlavního nádraží v 0:30 a v 1:30, zrušený však zůstává rozjezd ve 4:30 a místo rozjezdů v 5:20 a 5:40 vyjedou autobusy v 5:30. „Před rozjezdy 5:30 a 6:00 budou nově řazeny posilové spoje vybraných denních linek," uvedla Tomaštíková.

Od 1. září bude znovu nutné mít ve spojích MHD nasazenou roušku, na což bude dopravní podnik upozorňovat letáky na všech vozidlech.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky mhd, dpmb, Brno, roušky, jízdní řády, městská hromadná doprava, Nemocnice Bohunice, Veveří, Kamenný vrch, Komárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MHD v Brně se po prázdninách vrátí do normálu. Cestující budou však muset nosit roušky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.