Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Místo přechodu u Vaňkovky stojí plot. Mezi auty ale lidé kličkují dál, včetně dětí

Od včerejšího odpoledne stavební firma ve spolupráci s městem a odpovědným koordinátorem BOZP nainstalovala ke zrušenému přechodu plot. Důvodem je především bezpečnost chodců a řidičů. I tak ale chodci silnici přebíhají dál. Mezi nimi jsou i děti.

Uzavírka lidi stále překvapuje

V neděli 12. července začala rekonstrukce na křižovatce Dornychu a Úzké. Stavaři svedli doprau z Dornychu ze tří pruhů do dvou a ve směru na Hybešovu a Nové sady pak došlo k omezení ze tří pruhů na jeden.

S postupem prací souvisí i dočasné zrušení přechodu Tesco x Vaňkovka a na Dornychu u Tesca. Pokud se chce člověk dostat od autobusového nádraží do centra města, je prakticky odkázán na přechod skrze lávky vedoucí přes Vaňkovku. To je ale možné jen přes den, protože v devět hodin večer nákupní centrum zavírá.

"Alternativou je přechod na křížení ulice Úzká s Trnitou, kde vede další trasa na autobusové nádraží a je vhodná i pro vozíčkáře," uvedl mluvčí města Filip Poňuchálek. Ta ale měří skoro kilometr a vede stavbou. Pro starší občany tak nemusí být komfortní a bezpečná. 

Mezi auty kličkují i děti

Mnohé chodce stále uzavření přechodu překvapuje a lámou si hlavu nad tím, jak se dostat na druhou stranu. "Za patnáct minut mi jede vlak, nevím zda bych ho stihla, kdybych šla po náhradním přechodu," svěřila se jedna z žen, která si cestu zkrátila přes uzavírku. Pár minut na to ji následuje skupinka malých chlapců, kteří nejprve přemýšlí, kudy cestu přejít a následně kličkují mezi auty, aby se dostali na druhou stranu.

Mladá žena se dokoce přes silnici vydává i s kočárkem. "Nevím, kudy jindy bych měla jít," posteskla si žena.

Přibude nové značení

Někteří plot dokonce ignorují. Těmto lidem však podle mluvčího Městské policie Brno Jakuba Ghanema hrozí pokuta až dva tisíce korun. 

Nově má podle mluvčího lidem pomoci další značení. Nainstalováno bude v následujících dnech. S kolonami kvůli pracím v křižovatce ale budou muset řidiči počítat až do konce listopadu.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB,

Štítky Dornych, rekonstrukce, Vaňkovka, doprava, Brno, Tesco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Místo přechodu u Vaňkovky stojí plot. Mezi auty ale lidé kličkují dál, včetně dětí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.