Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V září začne rekonstrukce vodovodu a kanalizace na ulici Bohunická. Trvat by měla skoro rok a půl

Rekonstrukce kanalizace v ulici Bohunická začne v září letošního roku a potrvá až do prosince 2020. Odkloněna bude automobilová i městská hromadná doprava. Řidiči tak budou jezdit objízdnou trasou přes Dornych.

Kanalizace na ulici Bohunická přesluhuje už řadu let. Byla totiž postavena už v roce 1935. Vodovod položený do ulice je ještě o šest let starší. Před dvěma lety zde taky došlo i k havárii, která způsobila výrazné omezení dopravy. Aby se předcházelo dalším haváriím dojde v ulici Bohunická k rekonstrukci inženýrských sítí. Kompletní rekonstrukce kanalizace, vodovodu a obnova povrchů vyjde na 80, 5 milionu korun.

Objízdná trasa pro řidiče povede přes Dornych, MHD bude jezdit přes ulici Drážní

Stavební práce potrvají více než rok. Nové kanalizace se tak Brňané v rekonstruované lokalitě dočkají nejdřív v prosinci 2020.  Rekonstrukce však měla začít už v červnu letošního roku. Kvůli stavbě „Tramvaje Plotní“ na ulici Dornych byl ale celý projekt posunut. Objízdná trasa pro automobilovou dopravu totiž povede právě přes nově zprůjezdněný Dornych.  „Objízdná trasa povede přes Hněvkovského, Svatopetrskou, Dornych, Opuštěnou, Heršpickou a Vídeňskou ulici,“ uvedla mluvčí magistrátu města Brno Anna Dudková.

Uzavírka ulice Bohunické se nedotkne jen řidičů aut ale také MHD konkrétně linek E50 a 50. „Pro linku 50 bude zřízena odklonová trasa přes ulici Drážní a Pražákovu, expresní linka E50 pojede po dálnici D1. O podrobnostech a termínech se však ještě bude jednat,“ vysvětluje objízdné trasy mluvčí dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková.

Od poloviny října se ulice uzavře úplně

K uzavření komunikace dojde v průběhu září mezi ulicí Pražákova a mimoúrovňovým křížením s ulicí Vídeňská v jízdních pruzích ve směru k železničnímu podjezdu. Jízdní pruhy ve směru k ulici Vídeňská zůstanou pro automobilovou dopravu otevřeny, přičemž zde dojde k úpravě dopravního značení umožňujícího obousměrný provoz, uvedl tak zpravodaj Jižní Kurýr městské části Brno- Jih.

Následně dojde od poloviny měsíce října k provedení úplné uzavírky ulice Bohunická, v úseku mezi ulicemi Pražákova a Řehákova. „Vůbec nezávidím řidičům, kteří jezdí přes Bohunickou ulici každé ráno do práce. Objíždět ulici až přes Dornych bude časově náročné,“ zhodnotil rekonstrukci obyvatel městské části Brno – Jih Vít Hensl.

Splaškové a dešťové vody budou bez přerušení odváděny do kanalizační soustavy, stejně tak bude zajištěna v dané lokalitě distribuce pitné vody s výjimkou krátkodobých odstávek způsobených nutností provedení propojení nově budovaného vodovodního řadu se stávající vodovodní sítí, píše Jižní Kurýr.

Autoři | Foto Google maps

Štítky rekonstrukce, kanalizace, vodovod, objízdná trasa, Bohunická, městská hromadná doprava, Brno, Dopravní podnik města Brna

V září začne rekonstrukce vodovodu a kanalizace na ulici Bohunická. Trvat by měla skoro rok a půl  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.