Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Místo piva test na covid. Brněnský dopravní podnik testuje zaměstnance v pivní šalině

Dopravní podnik města Brna (DPMB) začal dnes testovat své zaměstnance na koronavirus. Jako testovací místo zvolil dopravce pivní tramvaj ŠalinaPub. Firma otestuje do 12. března téměř 2,5 tisíce pracovníků. Očkování se ujme neziskovka Společnost Podané ruce.

Pivní šalinu znají Brňané jako místo, kde je možné se svézt a vypít několik sklenic alkoholového moku. Po dobu pandemie ale postrádala zážitková tramvaj využití. Nyní se v ní budou dobrovolně i povinně hlásit řidiči autobusů či trolejbusů, šalináři nebo prodejci jízdenek. ​

V jednotlivých areálech jsme hledali vhodná místa k testování, nápad pivní tramvaje byl zprvu úsměvný, ale pak jsme se pro tuto myšlenku nadchli. Je mobilní, dobře viditelná a umožňuje nám přesun testovacího týmu a jeho vybavení mezi pracovišti,“ sdělil generální ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek.

Pojízdné testovací centrum bude jezdit mezi dvěma areály – vozovnou Pisárky a vozovnou Medlánky, v každé z nich stráví dva všední dny. V areálech, kam koleje nevedou, se vyhradí testovací místnosti. Termíny si zájemci předem zarezervují elektronicky ve speciálním rezervačním systému. 

Pomůže neziskovka

DPMB se na dobrovolném i povinném testování svých zaměstnanců dohodl s neziskovou organizací Podané ruce. „Původně dohodnuté kapacity pro dobrovolné testování jsme museli v podstatě ze dne na den podstatně navýšit, abychom během krátké doby stihli pro dopravní podnik zajistit otestování všech zaměstnanců. V případě pozitivního testu daného člověka odešleme pro potvrzení výsledku na PCR test,“ řekl Jindřich Vobořil, ředitel Společnosti Podané ruce, jež provozuje testovací centrum také na brněnském výstavišti. 

Podle primátorky Brna Markéty Vaňkové (ODS) bude město se Společností Podané ruce spolupracovat na testování i v dalších městských firmách.

Respirátory i testy

Zaměstnanci DPMB se mohou otestovat na kterémkoli jiném odběrovém místě, a to nejpozději do 12. března 2021 před příchodem na pracoviště. Testy zkontrolují odpovědní vedoucí. Kromě dohodnutého testování v pivní šalině DPMB navíc objednal 12 tisíc antigenních testů za 780 tisíc korun. Na cestě je také další dodávka respirátorů pro zaměstnance za 400 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky Brno, DPMB, Testování, Covid, Dopravní podnik města Brna, Markéta Vaňková, Jindřich Vobořil, ODS, COVID-19, Pisárky, Medlánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo piva test na covid. Brněnský dopravní podnik testuje zaměstnance v pivní šalině  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.