Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vyškovští ptáci se rochní v nových jezírkách. Dovádění zvířat sledují lidé z lávky

S novinkou, která potěší ptáky i jejich příznivce, přišel vyškovský zoo park. Domov zvířat z okresního města pořídil pět nových vodních ploch pro vodní drůbež, kde se rochní ptáci i žáby. Živočichy navíc lidé obdivují z dřevěné lávky, která stojí na úrovni hladiny.

Zaměstnanci vyškovského zoo koutku si na začátek letní sezony připravil novinku. V expozici vodní drůbeže vytvořili soustavu pěti jezírek s vyvýšenou lávkou, odkud mohou návštěvníci ptáky pozorovat. „Čtyři jezírka jsou určená ptákům, jedno slouží k pěstování vodních rostlin. Dařit se v něm ale může i žábám a bezobratlým,“ informovala ředitelka Zoo Parku Vyškov Dagmar Nepeřená.

V expozici se kromě běžných druhů kačen a hus zabydlela nově zakoupená labuť černá. K vidění je také exotická kachnička mandarínská nebo husa tuluská. Jezírka jsou domovem i pro hmyz, několik druhů žab a dalších obojživelníků. Prostor kolem jezírek doplňují keře a nově vysázené stromy. „Návštěvníci mohou sledovat vodní ptáky přes nízký plot, podél kterého jsou vysázené keře, nebo se mohou procházet přímo mezi vodními plochami,“ sdělil mluvčí vyškovské radnice Michal Kočí.

Za dosavadní přestavbu výběhu vodních ptáků zaplatila zoologická více než 8,5 milionu korun. Rekonstrukce ale bude i nadále pokračovat. V plánu je začlenit do expozice prvky pro děti s vodní tématikou, které by měly doplnit prostor jezírek v příštím roce. Vodní plochy plní voda z vlastní studny, kterou si nechalo vedení ohrady vyvrtat. „Podzemní pramen obsahuje hodně železa a manganu, takže se filtry trochu zanáší a bude nás to možná nutit k častějšímu čištění,“ řekla Nepeřená a dodala, že každé jezírko má vlastní filtraci a okruh čištění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jezírko, ptáci, zoologická zahrada, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškovští ptáci se rochní v nových jezírkách. Dovádění zvířat sledují lidé z lávky  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.