Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Noční zloděj ve Vyškově kradl v základní škole. Navíc byl hledaný

Vyškovští strážníci zaregistrovali v nočních hodinách podezřele chovajícího se muže, který se ochomýtal okolo jedné ze základních škol. Ukázalo se, že u budovy nestál náhodou. Vnikl totiž do dílny školníka a chtěl si odnést úlovek.

Osmatřicetiletý muž si v rukou nesl modrý kompresor a tmavou tašku. Když spatřil, jak se k němu přibližují strážníci, znejistěl a věci schoval do křoví. Jeho chování ale pozornosti hlídky neuniklo, a muž tak musel prokázat svou totožnost. Tvrdil navíc, že kompresor nalezl na ulici a chtěl jej prodat. „Na dotaz, proč kompresor schoval do křoví, odpověděl, že si ho chtěl vyzvednout následující den. Kolegové prohlédli okolí a objevili otevřené okno v přízemí školní budovy. Následně zjistili, že místnost s otevřeným oknem slouží jako soukromá dílna školníka,“ informoval velitel Městské policie Vyškov Petr Sedláček.

V tu chvíli začal být strážníkům scénář noční události jasný a na místo přivolali státní policisty. Ti navíc zjistili, že je hříšník na seznamu hledaných osob. Na místě se strážníkům podařilo zastavit také jiného muže, který poblíž parkoval svým autem, v němž se nacházelo další nářadí. „To už se podařilo zkontaktovat školníka, který dílnu zkontroloval a zjistil, jaké nářadí mu chybí. Potvrdil, že nalezené věci jsou jeho,“ doplnil Sedláček. Policisté případ řeší jako podezření z krádeže.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Vyškov

Štítky Vyškov, strážníci, zloděj, krádež, dílna, kompresor, Petr Sedláček, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční zloděj ve Vyškově kradl v základní škole. Navíc byl hledaný  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.