Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci v jediném dni odchytávali psa, poníka a slepici

Čas od času se brněnští strážníci musí vypořádat s netradiční výzvou v podobě zatoulaného zvířete. V minulosti tak již naháněli velblouda, dikobraze nebo velblouda. Málokdy se však stane, že by strážníci za jediný den nachytali zvířata, jež by dohromady složila malé hospodářství.

První na řadu přišel pes. O pomoc při likvidaci požáru požádali v úterý večer strážníky jihomoravští hasiči. Jejich prosba se netýkala hašení ve dvoře v Bratislavské ulici, ale odchytu psa. „Černého křížence se nedařilo nikomu chytit a hasičům svým pobíháním v blízkosti plamenů ztěžoval hašení hořícího odpadu," uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková. Přivolanému odchytáři se za pár minut podařilo psa polapit a převezl ho do útulku.

VIDEO: Strážníci chytali v Brně samičku stromového dikobraze Jitušku 

V roli odchytářů se v úterý na chvíli ocitla také hlídka, kterou přivolal včera do Kohoutovické ulice muž s tím, že se po poli prochází kůň s ohlávkou. „Strážníci skutečně uviděli pasoucího se krotkého poníka a napadlo je, že se pravděpodobně vzdálil z nedaleké stáje, kam ho dovedli," dodala mluvčí. Majitel strážníkům vysvětlil, že se jedná o staršího poníka, který je zvyklý na výlety dál o domova, a následně jim poděkoval.

VIDEO: Po okraji Brna se procházel velbloud, utekl ze svatby 

O půl deváté večer pak k dalšímu kurióznímu odchytu vyjížděla hlídka do Šámalovy ulice. Podle telefonátu na linku 156 se po ulici procházela slepice, ke které se nikdo nehlásil. „Protože se strážníkům na místě nepodařilo zjistit majitele, bezprizorního opeřence naložili do auta a odvezli ornitologovi, který se o něj postará," uzavřela Kadrnožková.

Foto pexels.com

Štítky slepice, poník, pes, strážníci, odchyt, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci v jediném dni odchytávali psa, poníka a slepici  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.