Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dráhy otevírají pátou cyklopůjčovnu na jihu Moravy ve Vranovicích

České dráhy od května rozšíří na jižní Moravě počet cyklopůjčoven. K dosavadním čtyřem, které jsou otevřené celoročně, přibude další ve Vranovicích na trati mezi Brnem a Břeclaví, bude v ní k dispozici 11 kol. Dohromady si jich lze na jižní Moravě půjčit 66, řekla mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Dráhy otevřely první půjčovny v kraji v roce 2012, zájem turistů každoročně rostl, byť velmi zvolna. Loni si kolo půjčilo 650 lidí, což je nejvíce po Jihočeském a Karlovarském kraji. Rozšiřuje se i počet stanic, kde lze bicykl vrátit. Je to ve stávajících půjčovnách v Hodoníně, Znojmě, Veselí nad Moravou a v Břeclavi, dále ve Strážnici, Mikulově, Hrušovanech nad Jevišovkou a také v jihočeských stanicích Jindřichův Hradec, Třeboň a České Velenice.

Cena za půjčení kola za jeden den je 250 korun, což je zhruba průměr mezi půjčovnami, jejichž počet se stále rozrůstá a jen v kraji jich nabízí server www.cyklo-jizni-morava.cz několik desítek. Dráhy nabízejí přepravu jejich kol ve vlaku zdarma, stejně tak uložení v úschovně.

"Letos poprvé máme půjčovny ve všech krajích republiky. Nově si je lze půjčit v Praze, v Ústeckém, Libereckém a Moravskoslezském kraji," uvedla Šubová.

Podrobné informace lze najít na webu Českých drah, kde si mohou lidé kolo rezervovat. Loni také vzrostl počet bicyklů přepravených vlakem. Ve sledovaném srpnovém týdnu činil meziroční růst šest procent, do konce října ČD přepravily 930.000 kol.

Zdroj: ČTK

Štítky České dráhy, Vranovice, Jihomoravský kraj, Morava, Břeclav, Brno, Jihočeský kraj, Karlovarský kraj, Znojmo, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dráhy otevírají pátou cyklopůjčovnu na jihu Moravy ve Vranovicích  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.