Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Basketbalistky Brna hostí v EL Krakov, který doma umějí porážet

Basketbalistky IMOSu Brno budou ve středu hostit Wislu Krakov s nadějí na první vítězství v euroligové sezoně. Právě proti polskému celku vybojovaly české vicemistryně v předchozích dvou ročnících dvě z pouhých tří vítězství v Evropské lize. A v obou případech se jim to podařilo v Brně, byť naposledy až po prodloužení.

"I když jsme měli v minulých letech slabší tým než soupeř, dokázali jsme ho porazit. Může k tomu vést opět bojovnost a vysoké herní nasazení," uvedl na dnešní tiskové konferenci kouč Brňanek Jan Bobrovský.

Wisla je v domácí lize po devíti kolech bez porážky, v sobotní generálce na Euroligu porazila obhájkyně titulu z Polkowic. Evropskou ligu ale polský tým stejně jako Brno zahájil prohrou, doma těsně podlehl 60:62 Rivasu Madrid.

"Oproti loňsku má Krakov jiný tým i nového trenéra (Slováka Štefana Svitka), který dává hodně příležitostí zahraničním hvězdám. Wisla spoléhá v útoku na zvláštní herní styl s několika clonami, což nám při výškové převaze soupeře může dělat potíže," řekl brněnský kouč.

Bobrovský neočekává v zápase střelecké závody. "Mnoho bodů nepadne. Pokud postavíme hru na dobré obraně, tak budeme mít i v útoku snadnější situaci. Můžeme uspět, pokud se nám bude dařit protiútoky zakončovat," dodal.

Pivotka Alena Hanušová považuje za nejdůležitější ubránit pivotky Lavenderovou a Tamaneovou. "Američanka dobře zakončuje útoky a bude obtížné ji odtlačit od koše. Naopak dvoumetrová Lotyška je i pře své výšce velmi pohyblivá a atleticky dobře připravená. Přes úspěšné podkošové souboje vidím klíč k úspěchu," uvedla Hanušová.

Brno před týdnem prohrálo v Šoproni po nepovedeném závěru, přesto byl Bobrovský s výkonem v Maďarsku spokojený. "Podali jsme velmi dobrý výkon, bohužel nám v závěru došly síly. Musíme se proto zaměřit na využívání všech hráček v zápase tak, aby naše nejsilnější sestava dokázala zvládnout závěr utkání," dodal Bobrovský.

Zdroj ČTK

Štítky basketbal, Brno, imos, evropská liga, Krakov, Wisła Kraków, IMOS Brno, a.s., Jan Bobrovský, basketbalista, Visla, Alena Hanušová, Štefan Svitek, Madrid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalistky Brna hostí v EL Krakov, který doma umějí porážet  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.