Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kometa vstoupila do extraligy výhrou nad nováčkem

Nováček hokejové extraligy Chomutov vstoupil v dnešní předehrávce prvního kola Tipsport extraligy 2012/2013 porážkou s úřadujícím vicemistrem Kometou Brno 2:4. Zápas rozhodl v 52. minutě svou druhou brankou v utkání Jakub Svoboda, výsledek ještě pojistil Roman Erat.

Po slavnostním úvodu, při němž ne zcela zaplněná aréna přivítala v Chomutově nejvyšší soutěž po 38 letech, se domácí dostali rychle do přesilovky po Kováčikově vyloučení, ale Kometa odolala.

První velkou šanci měl na druhé straně mladík Wasserbauer a následně při Palinově trestu netrefil odkrytou braku po přihrávce Jakuba Svobody jeho jmenovec Tomáš. Při velkém tlaku hostů mohl otevřít skóre i Jakub Svoboda.

Domácí se následně ubránili při trestech Důrase a Davida Hrušky a po nedovolených zákrocích Švrčka, Bičánka a Dlouhého se jim naskytla dlouhá přesilovka pěti proti třem, kterou využili. V čase 17:47 vstřelil první branku nového ročníku slovenský útočník Lušňák, který dorazil puk do sítě po nahození svého krajana a švagra Zálešáka.

Kometa, oslabená v úvodu sezony o útočníky Divíška, Holce, Petrovického a Němce, se snažila vyrovnat. V úvodu druhé části nevyzrál na Řehoře Tomáš Svoboda, v 25. minutě už se ale Brno prosadilo. Tísněný Koreis objel branku, vystřelil a dostal se i k dorážce, kterou zakončil úspěšně bekhendem.

V 35. minutě ujížděl Hromas, ale brněnská defenzíva jej stihla odzbrojit. Závěr druhého dějství nabídl dvě slepené branky. Nejdříve po kombinaci Komety otočil stav po přihrávce Jana Hrušky Jakub Svoboda a už za 18 vteřin po Lušňákově nahození z pravé strany od mantinelu tečoval puk před brankou Hromas a opět vyrovnal.

Ve třetí třetině nejdříve zahrozil Jakub Svoboda, pak se hosté ubránili při Krejčiříkově trestu. V 46. minutě měl další možnost Tomáš Svoboda, z brejku po Ondřejově akci dostal puk za Trvajova záda Jíra, ale sudí si u videorozhodčího potvrdili, že to bylo vysokou holí.

Rozhodnutí přinesla 52. minuta, kdy dostal prostor v mezikruží Jakub Svoboda a trefil se přesně do pravého horního rohu. Za tři minuty pojistil výhru Brna v přesilovce po Žižkově přihrávce Erat.

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 18. Lušňák (Zálešák, D. Hruška), 40. Hromas (Lušňák, Rýgl) - 25. Koreis (M. Hořava, H. Zohorna), 39. Jakub Svoboda (J. Hruška, T. Svoboda), 52. Jakub Svoboda (J. Hruška, T. Svoboda), 55. Erat (Žižka, Kováčik). Rozhodčí: Hribik, Fraňo - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 4640.

Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Rutta, Mrázek, Rýgl, Macháček, Lučka - Důras, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Zálešák, Polák - Ondřej, Sikora, Hromas - Jíra, M. Procházka, Hafenrichter - Lušňák. Trenér Jiří Doležal.

Kometa: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec, Valábik, Krejčiřík - Erat, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - H. Zohorna, Koreis, M. Hořava - J. Káňa, Dočekal, Wasserbauer. Trenér Zdeněk Venera.

Napsal Jiří Polák, ČTK
Foto: www.hc-kometa.cz

Štítky hokej, extraliga, Kometa Brno, Piráti Chomutov, Jakub Svoboda, Extraliga ledního hokeje, HC Kometa Brno, Roman Erat, Tomáš Svoboda, David Hruška, Jiří Polák, Jiří Doležal, Zdeněk Venera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa vstoupila do extraligy výhrou nad nováčkem  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.