Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa v Chomutově vyhrála. Piráti pokračují v sérii proher

Tři body si z nedělního utkání v Chomutově po výhře 2:1 odváží brněnská Kometa. O teprve druhé výhře Komety z posledních sedmi zápasů rozhodl v 46. minutě Tomáš Svoboda. Pro Piráty je to už patnáctá porážka v řadě.

V první třetině byl k vidění nezáživný hokej. Oba týmy pozorně bránily střední pásmo a hrálo se dlouho bez šancí. V sedmé minutu se ocitl v dobré pozici hostující Jan Hruška, ale netrefil branku. Největší možnost Brna měl v polovině 16. minutě Novotný, ale Růžička stačil vleže proti jeho pokusu úspěšně zasáhnout. Chomutov zahrozil v závěru úvodní části v přesilovce, kdy vznikl závěr před brankářem Čiliakem.

V druhé třetině se hrál už rušnější hokej. Ve 23. minutě trefil domácí David Hruška tyč, při Koreisově vyloučení znovu zachránila Čiliaka konstrukce branky po Lojkově střele v přesilovce. Vedení se ale dočkala v početní převaze Kometa, když se ve 28. minutě při Hřebejkově trestu trefil Kempný.

Vyrovnat mohl Kubinčák na druhé straně trefil v 37. minutě tyč Jakub Svoboda. Chomutov vyrovnal padesát sekund před koncem druhé třetiny. Hřebejk získal puk v útočné třetině a přesnou přihrávkou zpoza branky našel Davida Hrušku, který z první nedal Čiliakovi šanci.

Chomutovský kanonýr Hruška měl velkou příležitost i na začátku třetiny, když při signalizovaném vyloučení brněnského Koreise z bezprostřední blízkosti trefil přesouvajícího se Čiliaka. V 46. minutě přišla ale velká chyba domácího kapitána Bartečka, který ztratil puk ve vlastním obranném pásmu. Němec přihrál do jízdy Tomáši Svobodovi, a ten bez zaváhaní prostřelil Růžičku.

V dalším průběhu hry se Chomutov tlačil dopředu v snaze o vyrovnání, ale Brno pozornou hrou jeho hráče do velkých příležitostí nepustilo. Jedinou výjimkou byla situace necelé čtyři minuty před koncem, kdy se v rychlém protiútoku neprosadil Bomersback.

Stínem závěru utkání bylo zranění brněnského Žižky, který třicet sekund před koncem po zákroku Malce zůstal ležet u hrazení. Malec dostal trest na pět minut a do konce utkání, Žižka opustil led na nosítkách.

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 40. D. Hruška (Hřebejk, Malec) - 28. Kempný (T. Svoboda, Kováčik), 46. T. Svoboda (V. Němec). Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Malec (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3158.

Chomutov: Martin Růžička - R. Havel, Malec, Lojek, Trefný, Tejnor, Krstev, Šulák - Balej, Bartečko, Bomersback - D. Hruška, Sikora, Hřebejk - Šagát, J. Straka, Kubinčák - O. Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše

Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - H. Zohorna, J. Hruška, Jakub Svoboda - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Š. Novotný, Koreis, Burian - Jenyš, Čermák, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zdroj ČTK

Štítky piráti, chomutov, kometa, brno, hokej, extraliga, Piráti Chomutov, Tomáš Svoboda, HC Kometa Brno, Martin Růžička, David Hruška, Jan Hruška, Jakub Svoboda, Jan Hanzlík, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa v Chomutově vyhrála. Piráti pokračují v sérii proher  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.