Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejisté Brna si po vítězství nad Slavií udrželi první místo

Hokejisté Komety zdolali ve 4. kole extraligy Slavii Praha 3:1 a bez ztráty bodu si udrželi první místo v tabulce. V urputném souboji se prosazovala pozorná defenziva, Kometě pomohl k úspěchu výborný výkon brankáře Trvaje. Branky vítězů vstřelili Dlouhý, Jan Hruška a Holec, jediný gól Slavie zaznamenal v přesilovce Žejdl.

Slavia přijela do Brna bez své hlavní hvězdy útočníka Romana Červenky, za kterého v prvním útoku zaskočil Jan Alinč. Oproti pátečnímu zápasu proti Litvínovu postrádal trenér Růžička ještě obránce Kolaříka, Kučného, Kuboše a útočníka Jelínka, v brance místo Kopřivy nastoupil Furch. Trenér Komety Venera se zatím stále musel obejít bez tří zraněných hráčů, obránce Hrušky a útočníků Divíška a Němce.

Kometa se pokoušela od úvodních minut o nátlakovou útočnou hru, které ale Slavia čelila pozornou defenzivou. Střelecky se Brňané prosadili poprvé ve 12. minutě v přesilovce při vyloučení útočníka Sobotky. Po akci Erata s Leošem Čermákem otevřel skóre Dlouhý.

Po inkasovaném gólu Slavia více otevřela hru, její střelecké šance ale likvidoval brankář Trvaj. Až minutu před koncem třetiny Slavia při přesilovce využila chybu Komety a Žejdl prostřelil brněnského brankáře.

V druhé třetině Kometa zvýšila aktivitu a tlak se podařilo zúročit v 34. minutě. Jakub Svoboda se po nájezdu z pravé strany nedostal k zakončení, stačil ale přihrát a útočník Jan Hruška ranou od modré čáry vstřelil druhý gól.

Slavia hrála pod tlakem a spoléhala hlavně na protiútoky, v nich jí však chyběla přesnější finální přihrávka. Pokud se hosté dostali do koncovky, postrádali větší důraz.

Pražané se pokusili v závěrečné třetině ještě o zvrat, jejich úsilí ale nabourávala nečistá hra a častá vyloučení. Kometa si sice vytvořila tlak, přesilovková souhra jí však hodně skřípala.

Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny se ještě Slavia pokusila hrou bez brankáře o vyrovnání. Po chybě v útočné třetině ale Hořava uvolnil Holce, který střelou do prázdné branky pojistil vítězství Brna třetím gólem.

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Dlouhý (L. Čermák, Erat), 34. J. Hruška (Jakub Svoboda, Žižka), 59. Holec (M. Hořava) - 19. Žejdl (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Hradil, Husička - Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 10:11. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

HC Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec, Valábik, Krejčiřík - Erat, L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Petrovický, M. Hořava - Koreis, Dočekal, H. Zohorna. Trenér Zdeněk Venera.

HC Slavia Praha: Furch - Kadlec, J. Krejčík, Dresler, Šulc, Beňovič, Kempný - Kalla, Alinč, V. Sobotka - Žejdl, Hertl, Krenželok - Stránský, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Pospíšil, Poletín. Trenér Vladimír Růžička st.

Ohlasy trenérů

Asistent trenéra Komety Lubomír Oslizlo: „Utkání bylo velice těžké, mladíci Slavie hrají dravě v obraně i v útoku. Věděli jsme, že do nás soupeř půjde. Utkání jsme zvládli, o dva góly jsme byli lepší. Nepřipustili jsme komplikaci, aby Slavia mohla výsledek srovnat. Kluci si uvědomili, jakým způsobem hry jsme došli v minulé sezoně k úspěchu.“

Asistent trenéra Slavie Ondřej Weissmann: „Utkání bylo vyrovnané, důrazné, rychlé. Z naší strany chyběl větší hlad po gólech. Zbytečně si hru komplikujeme v útočném pásmu, jdeme do kličky místo střely. Na jeden gól se nedá vyhrát. Máme zdravotní problémy, zřejmě nás postihla viróza. Na posledním tréninku nás bylo jen jedenáct. Viróza se projevuje bolestmi žaludku, zvracením. Tento problém postihl i Červenku, který se vydal ze všech sil i přes potíže v zápase proti Kladnu.“

Zdroj: ČTK
Foto: Michal Eger, www.hc-kometa.cz

Štítky hokej, extraliga, Kometa Brno, Slavia Praha, HC Slavia Praha, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno, Jan Hruška, Vladimír Růžička, hokejista, Jakub Svoboda, Leoš Čermák, Roman Červenka, Jan Alinč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna si po vítězství nad Slavií udrželi první místo  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.