Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Brno porazilo díky gólům Tona a Koreise Hradec Králové 2:1

Hokejisté Komety Brno porazili ve 26. kole extraligy Hradec Králové 2:1 a připsali si pošesté z posledních sedmi utkání plný bodový zisk. Naopak Mountfield vyšel potřetí za sebou bodově naprázdno. Na úvodní trefu Petra Tona sice odpověděl Lukáš Vantuch, ale ve 26. minutě rozhodl Jakub Koreis.

Hosté zvolili v úvodu zápasu opatrnou taktiku, dobře bránili střední pásmo a soupeře nepouštěli do vyložených střeleckých příležitosti. Trenér Draisaitl postavil do branky Kacetla, který si připsal teprve čtvrtý extraligový start v této sezoně a do branky Mountfieldu se vrátil po šestitýdenní přestávce.

"Kacetl byl navzdory porážce naším nejlepším hráčem. Vychytal několik vyložených šancí soupeře a podržel nás při našich oslabeních," chválil brankáře Peter Draisaitl.

Záměr udržet čisté konto Hradci dlouho nevydržel. V osmé minutě po kombinaci Němce s Hruškou prostřelil Kacetla bekhendem nejlepší extraligový střelec Ton. Ve druhé třetině vsadil Mountfield na útočnější pojetí hry. Vedle zvýšeného důrazu hosté zpřesnili kombinace. Ve 21. minutě se po Kudrnově střele kotouč odrazil od tyčky a o dvě minuty později Vantuch vyrovnal.

Hra dostala spád, Kometě k převaze dopomáhala častá vyloučení soupeře. V přesilovkách ale postrádali domácí hokejisté lepší střeleckou produktivitu. V součtu hráli více než dvě minuty dokonce v pěti proti třem, zdlouhavou kombinační hrou ale brankáře Kacetla příliš neprověřili. Tlak Komety však zúročil ve 26. minutě útočník Koreis druhým gólem.

"Kluci motali soupeře v jeho třetině téměř dvě minuty. Hráči Hradce nemohli vystřídat a už jim docházely síly. Já jsem zrovna naskočil na led a po dvaceti vteřinách jsem dal branku," popsal Jakub Koreis situaci, která vedla k rozhodují brance. 

O minutu později propásl možnost srovnat skóre Mertl, před nímž se otevřela zcela prázdná branka. V poslední chvíli stačil Čiliak vyrazit kotouč na tyčku. "Mertl mi trefil vyrážečku. Šel jsem po předpokládaném směru střely. Kdyby mířil po ledě, tak dal gól. Ruku jsem držel ve vzduchu. Hráči mají zafixované, že chtějí dát co nejprudší střelu a míří nahoru," ohlédl se Marek Čiliak za svým zákrokem. Hradec se už ve druhé polovině zápasu výkonnostně nezvedl.

"Měli jsme dobré věci. Potřebujeme ale vyhrát. Vypracovali jsme si šance, škoda, že to tam nepadlo. Musíme se více cpát do branky. Situaci si komplikujeme zbytečnými vyloučeními. Hra v oslabení bere síly hlavně našemu prvnímu útoku," uvedl po utkání Lukáš Vantuch, který po příchodu do Hradce Králové v minulém týdnu z německého druholigového Landshutu už tři zápasy marně čeká na bodový zisk. 

"Nejhorší bude, že si budeme říkat, že je na nás nějaká deka a budeme házet vinu jeden na druhého. Musíme se semknout. Měli jsme dobré věci a od těch se odrazit, abychom začali vyhrávat. Chyběl nám vedoucí gól. Jsem tady tři zápasy a všechny jsem prohrávali," dodal Vantuch.

I když měli Brňané i ve třetí třetině územní převahu, na dobře chytajícího Kacetla nevyzráli. Hradec se ještě v závěr pokoušel o vyrovnání, křečovitě bránící Kometa už těsné vítězství uhájila.

"Hradec hrál urputně v obraně. Takové utkání jsme po loňských podobných vzájemných duelech čekali. Snažili jsme se soupeře nepouštět do šancí. Čiliak nás zachránil za stavu 2:1, kdy chytil jasný gól. Jinak by zápas dopadl jinak. Chtěli jsme čtvrté místo udržet a odskočit soupeřům pod námi. Což se nám podařilo," dodal Koreis.

Zdroj: ČTK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 26. kolo, Brno, Hradec Králové, FC Hradec Králové, Jakub Koreis, Petr Ton, FC Zbrojovka Brno, Lukáš Vantuch, HC Kometa Brno, Mountfield Hradec Králové, Marek Čiliak, Peter Draisaitl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno porazilo díky gólům Tona a Koreise Hradec Králové 2:1  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.