Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Kometa i podruhé ovládla moravské derby!

Hokejisté Komety vkročili do druhé čtvrtiny sezony nejlépe, jak mohli. Na domácím ledě vydřeli vítězství v moravském derby, když porazili Zlín 4:2. Rozhodla především druhá třetina, ve kterém položili hokejisté Komety ševce na lopatky dvěma góly v rozmezí necelé půlminuty!

 

Vstup do zápasu se Kometě povedl na jedničku. UŽ v páté minutě totiž využil Ondřej Němec přesilovku, když pohotovou střelou překonal Kašíka. Ani Zlín však nepohrdl nabídnutou přesilovou hrou, v osmnácté minutě propálil brankáře Komety Čiliaka Holík. První třetina tedy nepoznala vítěze.

Zato ve druhé se lámal chleba. V šesté minutě - a opět v přesilovce - tečoval Kvapilovu střelu Martin Zaťovič a modrobílí šli do vedení. Ševci odpověděli o pět minut později,  Roman Vlach se  dostal k odraženému puku a Zlín podruhé v zápase srovnal. Jeho střela však nastartovala pravé moravské gólové hody. Devatenáct vteřin stačilo Martinu Eratovi, aby si našel místo mezi kruhy a poslal Kometu potřetí do vedení. Sotva si diváci v DRFG aréně stačili sednout, už byli znovu na nohou! Dvacet čtyři sekund poté se totiž premiérovým extraligovým gólem blýskl Tomáš Vincour. Brněnské Rondo tak vidělo tři góly během necelé minuty hry!

Třetí třetina už se ze strany Komety nesla v duchu boje o udržení stavu, což se povedlo do posledního detailu. Ševci tak odjíždějí domů s prázdnou.

Po vysoké výhře Třince v Pardubicích se Kometa posunula na druhé místo tabulky. Od prvního ji dělí pouze horší skóre.

Martin Šeda

Štítky FC Fastav Zlín, HC Kometa Brno, Ondřej Němec, Martin Zaťovič, Roman Vlach, FK Pardubice, HC Oceláři Třinec, Tomáš Vincour

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa i podruhé ovládla moravské derby!  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.