Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novým hlavním trenérem Komety je Jiří Kalous

Hokejisté Komety Brno mají nového trenéra. Od nové sezony povede Brňany šestapadesátiletý Jiří Kalous, který v pozici střídá majitele klubu Libora Zábranského. Kalous v minulosti působil na střídačce Třince, Liberce nebo ruského Magnitogorsku, kde zastával pozici asistenta, v níž působil i u české reprezentace.

Kometa představila nového kouče dnes. Informaci zveřejnila na klubovém webu. „Kometa se mi vždycky vybaví jako nepříjemný soupeř. Pro mě je to úspěšná značka, prošli v ní úspěšní hráči, Brno má skvělou historii, je to klub s velkou tradicí. Zkrátka jde o organizaci, která má každoročně ty nejvyšší ambice. I z tohoto důvodu jsem se rozhodl, že do té spolupráce půjdu,“ popsal Kalous. 

Doposud byl hlavním trenérem Komety majitel klubu Libor Zábranský, jenž tým v minulosti dovedl ke dvěma titulům. V minulé sezoně ale mužstvo vypadlo už ve čtvrtfinále s Třincem jasně 4:0 na zápasy a Zábranský oznámil odchod z lavičky. Věnovat se chce především manažerským povinnostem a výstavbě nové arény. Kalous při rozhovoru naznačil, že změny v realizačním týmu zatím nechystá. Asistenta by měl dělat jako doposud Jiří Horáček a někdejší bek Komety Jozef Kováčik. Pohyby v hráčském kádru nevyloučil, o složení ale bude jednat. 

Jsou to zkušení hokejoví pardálové. Samozřejmě Jožo Kováčik teprve s trénováním začíná, ale jako hokejista byl výborný, má v kariéře něco za sebou. Jirka Horáček je dlouholetý komeťák, pracuje tady mnoho let. Se všemi jsme se potkali, hovořili spolu a budeme se dál poznávat. Těším se na spolupráci, cítím z nich velkou energii,“ uvedl Kalous. 

S novým trenérem se kádr poprvé sejde za zhruba měsíc, kdy startuje letní příprava. „Měli bychom se sejít začátkem května, proběhne standardní letní příprava, následně pak přípravná utkání. Ještě si to určitě upřesníme. Zatím je to všechno čerstvé,“ popsal šéf střídačky. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC-Kometa

Štítky Kometa, Hokej, Extraliga, Kalous, Jiří Kalous, trenér, Libor Zábranský, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, Metallurg Magnitogorsk, Bílí Tygři Liberec, Brno, Jozef Kováčik, Jiří Horáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým hlavním trenérem Komety je Jiří Kalous  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.